30.12.2022.

21:32

Foto: Printscreen/TV Prva

Vesti

SRBI VIŠE NEĆE DA TRPE ZULUM! Vučić o situaciji na KiM: Mogu da dovedu Svetog Petra, oni na sever ne mogu ništa!

Predsednik je rekao da godinama neko potcenjuje stanje duha srpskog naroda na KiM i ne slušaju šta Srbi govore. Podjednako se to odnosi na neke na zapadu, ali i na Albance. 

- Borili smo se da sačuvamo narod na KiM i da sačuvamo mir. Narod da pobedite ne možete. Oni se i večeras igraju. Oni misle da mi to ne znamo. Šalju jednu ekipu da pređe iz južnog u severni deo Kosovske Mitrovice. Tek da provociraju. Ne razumeju da nemaju snagu na severu. Oni na severu ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba. Mogu da dovedu Svetog Petra, oni na severu ne mogu ništa - kazao je Vučić.

- Presudilo je to što smo se celu noć svađali oko reči barikade i da NATO izađe sa tekstom koji bi prvi put obuhvatio srpske lokalne zajednice. I kažu Vučić slavi pobedu, a niste mogli osmeh da mi vidite. Osećam se kao pregažen, ne sećam se da sam imao tako težak sastanak - dodao je on.

Ističe da je suština da Srbi ne mogu da trpe zulum.

- Na barikadama su bili borci za slobodu. Profesori, nastavnici, medicinske sestre... Svi su bili na barikadama - kazao je Vučić i dodao da je mladić koji se ljubio sa devojkom izubijan do neprepoznatljivosti, kao i čovek koji je prevozio pivo.