06.01.2023.

09:19

Foto: printscreen

Vesti

NADAM SE DA ĆETE SRBIJU VOLETI NA SVAKOM MESTU! Vučić podelio paketiće srpskoj deci iz Slovenije: Moliću se da nam Božić donese mir i blagostanje

Predsednik se obratio deci i čestitao im božićne praznike.

Želim vam da u ljubavi i slozi provedete Božić, beskrajno hvala svima koji učestvuju u organizaciji, što se borite da srpsko ime sačuvamo van granica naše zemlje, imamo mnogo ljudi van granica, to postaje veliki i važan posao za sve nas. Mi smo spremili, draga deco, male pakete za vas, to je znak pažnju, ja se nadam da ćete Srbiju voleti u svakom mestu u Sloveniji iz kog dolazite. Još jednom celom srpskom narodu želim da čestitam Badnji dan. Nadam se i moliću se da nam Božić donese mir i blagostanje, da Srbi jedanput u istoriji izbegnu stradanje.

Na prijemu je prisustvovalo oko 30-oro srpske dece, u čije se ime obratila Agnija Livopoljac

- Poštovani predsedniče, velika nam je čast da budemo sa vama na Badnji dan jer tako učimo sa samog izvora o tradiciji srpskog naroda. Mi volimo da učimo srpski jezik, ćirilicu, istoriju. Zato smo redovni đaci dopunskih škola u Sloveniji, aktivni članovi srpske zajednice u Kranju, Mariboru, Ljubljani... - rekla je ona.

U ime svih učenika i nastavnika srpske škole u Sloveniji poklonila je predsedniku portret Republike Srbije i zahvalila na gostoprimstvu.

- Pozivamo Vas da budete naši gosti u Sloveniji. Uvek ste dobrodošli, srećan Badnji dan i Božić našem narodu - rekla je Livopoljac.

Prijemu je prisustvovao i direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon koji je deci zajedno sa predsednikom Vučićem podelio božićne paketiće.

Informer

printscreen

Pre početka prijema predsednik Srbije Aleksandar Vučić uneo je badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.