09.01.2023.

10:16

Foto: printscreen

Vesti

Đurić: Priština pokušala da amortizuje zločin nakon napada na srpske dečake!

On je za TV Pink rekao da je druga reakcija svih nas bes i želja da promenimo situaciju.

- Srbija je u satima nakon napada na naše dečake intezivirano postala meta specijalne propagande prištinskih institucija, koje su pokušale da iskrive suštinu napada koji se dogodio na Badnje veče na Kosovu i Metohiji, i onda su nizom spinova i pritisaka, uključujući i ljude bliske žrtvama pokušali da amortizuju i promene suštinu tog napada - kaže Đurić.

Đurić je naveo da je to rađeno u više pravaca.

Prvo pojedini političari bliski OVK i bliski Kurtijiu su izlazili sa tvrdnjama da su žrtve provocirale, pre nego što su izašli snimci gde se videlo zapravo o čemu se radi. Zatim su izlazili sa tvrnjama da nije pucano u dečake nego da su se zapravo rikošetirali meci i tako dalje - kaže Đurić.

On navodi da su naši organi nekoliko sati pre objavljiavanja ovih neistina saznali su da prištinski organi planiraju ovakvu vrstu spinova.

Đurić dodaje da to što je ubica u pokušaju, napadač pripadnik takozvanog KBS-a nije slučajno.

- Podsetimo se da je u pitanju jedna visoko militarizovana formacija kojaj e po svojoj prirodi ilegalna, čije us postojanje odnosno transformaciju u datom trenutku bar nominalno osudili NATO i zemlje Kvinte i mnogi drugi ali koja je ipak nastavila i sa naoružavanjem, terniranjem, obukom i očigledno ideološkom idoktrinacijom - navodi Đurić.

On je rekao da je njemu strahovitao zaparalo uši da u svojoj krokodilskoj osudi napada na srpske dečake da su i Kurti i mnogi drugi visoki zvaničnici samoopredeljenja da nisu mogli da izgovore da je reč o srpskim dečacima, već navode da se radi o dva kosovarska građanina.