11.01.2023.

10:10

Foto: printscreen

Vesti

OVO JE BRUTALNI FAŠIZAM I BEZOBZIRNA KAMPANJA! Premijerka o napadima na Danila Vučića: Tajkunski mediji pišu kao po komandi, svi isto!

- Predsednik je odmah reagovao, što tajkunske medije nije sprečilo da nastave svoju kampanju brutalnih laži - rekla je Brnabić, pa dodala:

- Vučić je rekao da Danilo nije bio u državnoj delegaciji, i tamo je otišao samoinicijativno. Vučić je rekao da je ponosan na to, što je vaspitavao sina u duhu da voli Republiku Srpsku, gde je otišao osmi put. Tu se pokazuju dve brutalne laži. Prva je ta da je Danilo bio član delegacije, i dokazali smo da nije, da je to laž.

Kako je istakla, tajkunski mediji, bezobzirno, i svaki dan udaraju na ono najvrednije, na decu predsednika Srbije.

- Druga laž je ta da je on predstavljao Vučića, a onda je usledilo pitanje: "Pa dobro, šta će on onda tamo?" Pa, šta mi treba nekom da zabranimo da negde ide, jer je sin predsednika Alekdsandra Vučića? - rekla je premijerka.

Premijerka je potom podsetila na Danilov odlazak u Požegu na utakmicu, gde su tajkunski mediji preneli da je išao pod pratnjom, što je još jedna laž u nizu.

Informer

- Oni sve pišu kao po komandi, svi isto. Mi smo sada zaključili da Danilo ne može da putuje van granica Srbije, ali nije pohvalno ni u Srbiji - rekla je Brnabić, podsećajući na pisanje Krika:

- Brutalni fašizam sa njihove strane! To prestati neće! Gospodo, koji sebi dozvoljavate ovo, moralni standardi, lični principi... Ne čuvamo mi samo Vučića, Danila, mi time čuvamo i borimo se za normalnu i pristojnu Srbiju.

Ona je dodala da je Danilo kolateralna šteta, i da je vaspitan i divan mladić.

- Svako ko ga zna, zna da to što o njemu pišu, jesu laži i neistine - dodala je premijerka.

Ana Brnabić se prisetila jedne situacije koja se dogodila kada je Danilo bio zaražen koronavirusom.

- Kada je bio zaražen koronom, tamo na infektivnoj lekari nisu znali ko je Danilo... Ja tu priču znam jer mi je doktorka rekla. On je tamo došao kao svi ostali. Ona je saznala da je on sin Vučića kada je Danilo izašao sa infektivne klinike, tada su joj rekli. Žena je bila oduševljena sa tim kakav je. E sada, da vas podsetim kako to izgleda kada se ode na sajam...

Informer

Premijerka je potom podsetila na još jednu situaciju, kada je predsednik tražio privatnu posetu od Hrvatske da poseti Jasenovac, a tajkunski mediji su tada izjavili da se tako ne ulazi u zemlju, iako su sa druge strane imali "problem" sa najavama poseta Danila Vučića.

- Zamislite da je naša policija izgledala kao Nemačka, šta bi tajkunski mediji pisali? - nastavila je Brnabić.

Brnabić je potom poručila da će država Srbija uvek da stoji iza svojih interesa, i da nekim ljudima konačno mora da se stane na put.

- Sećam se porodice iz Požege, kojima je SNS kupila kafu, i davala članovima, simpatizerima, kao gest, znak pažnje za ljude. Ti tajkunski mediji su onda našli od koga smo kupili, pa su raščerečili tu porodicu. Tome kraja nema, i to mora da se zaustavi - priča Brnabić.

Fenomen tajkunskih medija, dodala je premijerka, jeste taj da ni od Danila prave žrtvu svog oca, pa idu dalje, to je kopanje njihove rupe sramote.