13.01.2023.

07:00

Foto: Tanjug

Vesti

TEŠKO DA MOŽE LUĐE OD OVOGA! NOVI SKANDAL HEJTERA! Vučića optužili za smrt novinara kojeg su ubili psi

Nenad Kulačin, kolumnista tajkunskog lista 'Danas', verovali ili ne, optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića za smrt novinara Vladana Radosavljevića, kojeg su napali i izujedali psi 4. januara na Kosmaju!?!

Kulačin je u svojoj emisiji, koju vodi sa Markom Vidojkovićem, koji je javno psovao majku predsedniku države, rekao da 'nije slučajnost to što se Vučić slika sa kerovima dva dana pre nego što su psi do smrti izujedali novinara Radosavljevića'!?! Da skandal i bruka budu veći, nijedno novinarsko udruženje ili takozvani borci za ljudska prava nisu ni jednom jedinom rečju osudili ove sumanute optužbe na račun predsednika Srbije!?

Izliv mržnje

U pomenutoj emisiji, posle priloga o tragičnog smrti Radosavljevića na Kosmaju, Kulačin je doslovce rekao:

- Ova zemlja je davno prestala da bude zemlja u kojoj se slučajnosti dešavaju. Kao, slučajno ovo, slučajno ono... iscuri amonijak, slučajno se zapuca u Zubinom Potoku, ne znam, sruši se avion pun oružja, puf, ovaj ne može da ode u Jasenovac... E onda slučajnost koja je meni ovde veoma zanimljiva, a to je da je dan-dva pre ovog događaja naš vrli predsednik objavio sliku kako se igra sa kerovima kao odgovor na pretnje 'Anonimusa'... Veoma zanimljiva situacija. Nažalost, čovek je platio glavom i mi, verujte, nemamo više novinara kao što je bio Vlada Radosavljević - rekao je u kameru Kulačin.

Informer

Nenad Kulačin

Vidojković psovao Vučiću majku!

Marko Vidojković, podsetimo, u septembru 2021. godine javno je vičući u kameru brutalno izvređao predsednika Vučića i psovao mu majku Angelinu.

- Bio je dovoljno bezobrazan da kaže da mu RTS liči na N1 (odnosi se na predsednika Vučića). Je l' ti liči na našu emisiju, pi*ka ti materina ona odvratna?! Je l' ovo čuješ, a?! Da ti se neko ovako obraća, luda budaletino jedna?! - vikao je Vidojković.

Komentarišući ove bolesne optužbe na račun predsednika države, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovo 'besramni i besmisleni skandal'.

- To je izliv mržnje koji dokazuje da u takozvanom 'kritičkom novinarstvu' nema ni grama zdravog razuma i morala. Ovo je teško smisliti koliko je glupo, a teško je i izgovoriti koliko je bolesno i politički štetno. Ono što ide uz ovaj neviđeni skandal jeste i ćutanje takozvane 'moralno izuzetne i prosvećene elite', koja ćutanjem odobrava ovakve neprimerene egzibicije novinara koji bi po svaku cenu da budu u centru pažnje. Nažalost, treba očekivati dalji nastavak i razradu ovih koještarija - upozorava Stanković.

Nema zdravog razuma

Dokaz da u 'kritičkom novinarstvu' nema ni grama zdravog razuma. Ovo je teško smisliti koliko je glupo, a teško je i izgovoriti koliko je bolesno

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Žele medijsku pažnju

Politički analitičar Branko Radun ocenjuje da je ovo traženje medijske pažnje stalnim provokacijama, koje počinju da prevazilaze sve granice normalnog ponašanja.

- Ovakvi ljudi dobijaju prostor samo zato što provociraju političke ili ideološke protivnike preteranim i nerealnim, bolesnim optužbama. Kada druga strana reaguje, dobijaju svojih pet minuta 'slave'. Reagujući na ovakve stvari, samo im dajemo na značaju i podstičemo i njih i druge njihove istomišljenike da idu tim opasnim putem - naglašava Radun.

SRĐAN GRAOVAC, CZDS

Brutalni napadi na predsednika, ali i njegovog sina Danila i brata Andreja, postaju sve učestaliji i ne mogu da se otmem utisku da su sinhronizovani sa diplomatskim akcijama i pritiscima Zapada prema Beogradu. Očigledna je ideja da se Vučić politički slomi i da mu se smanji poverenje koje ima među građanima.