17.01.2023.

09:00

Foto: Tanjug / Jadranka Ilić

Vesti

ŠIZOFRENIJA TAJKUNSKOG MEDIJA! Na Novoj pričali kako su "Nemci otkačili Vučića", a sada zakukali: Pritiskaju Kurtija! (FOTO)

Tajkunski mediji naslađivali su se mesecima, tvrdeći kako su Nemci "otkačili" Vučića. 

"Oštra retorika Beograda prema zvaničnom Berlinu konačno je dovela do nedvosmislene reakcije nemačkih zvaničnika. Budući da predsednik države uglavnom kritički govore prema Nemačkoj, nemačke diplomate rešile su da stave do znanja Srbiji kako je to za njih neprihvatljivo.

Informer

Vučiću su nemački predstavnici skrenuli pažnju da ne bi trebalo na takav način da govori o državi s kojom Srbija ima izuzetnu ekonomsku saradnju i koja je u dobroj meri doprinela njenom ekonomskom razvoju.

Baš kao što se i očekivalo, dolazak Olafa Šolca na vlast u Nemačkoj, ali ulazak Zelenih u vladajuću koaliciju, promenio je odnos te države prema Srbiji", pisala je Nova.

Informer

Međutim, sada je priča dobila obrt. Izgleda da je Aljbin Kurti taj koji "dobija po prstima", s obzirom na pritiske Nemačke da se što pre formira ZSO.

Informer

Nisu očekivali pritiske na Prištinu sa tog mesta, misleći na Nemačku, razočarano konstatuje Nova.

Srbija, na čelu sa predsednikom Vučićem, uspešno odoleva pritiscima, vodeći samostalnu politiku u skladu sa svojim interesima, i ne odstupa od svojih zahteva, neće biti povratka Srba u institucije dok se ne formira ZSO.