01.02.2023.

13:59

Foto: Beta

Vesti

ZBOG "KOSOVO JE OTETO OD SRBIJE" DOBIO PO NOSU OD SVOJIH GAZDA, PA PODVIO REP! Milanović: Kurti i Vjosa su moji prijatelji, mi smo među prvima priznali Kosovo!

 

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu nakon razgovora sa slovenačkom predsednicom, a na pitanje da li se čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem:

- Poslednji put sam telefonski razgovarao kad je bila migrantska kriza u jesen 2015. godine. Dobro je da je shvatio da mora prvo proučiti moju izjavu. To je jako dobro. Očito nije reagovao na prvu. Moja poruka ekipi u Srbiji, kojoj ne želim da pakostim, to je odavno prestala biti unutrašnja stvar Srbije - rekao je Milanović i dodao:

- Ja jesam pravnik, ali sam političar i izabran demokratski predsednik jedne države i želim da Srbija vidi svoju zapadnu perspektivu. Mislim da svoju privrženost prema kosovskim Albancima ne trebam isticati. Da, Srbija je ostala bez Kosova. Ono je u međuvremenu priznato. Hrvatska ga je priznala među prvima i ja koristim priliku gde stignem da ljude uverim da priznaju Kosovo, ako to nisu uradili do sada - rekao je Milanović.

Izražavajući privrženost predstavnicima vlasti u Prištini, Milanović je za Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani rekao da su njegovi prijatelji.

- Za početak će morati da daju nekakav status zajednici srpskih opština na severu Kosova. To su potpisali. Ali ispunjavanje obaveza ih vodi dalje, a to je Zapad - rekao je Milanović i ponovio:

- Moja poruka je: "bez oduševljenja, molim".