03.02.2023.

13:07

Foto: Printscreen

Vesti

VUČIĆ RASKRINKAO ĆUTU: Imamo snimke na kojima Ćuta potvrđuje da je pomogao prijatelju da gradi male hidroelektrane

Što se tiče odlaska u Rakitu, ja sam vama potvrdio na Sednici Skupštine da ću krenuti sa vama, a onda ste me pozvali kada nisam mogao. Zaista ću optići, ne samo u rakitu, nego i svako drugo mesto, kao što sam otišao u Nedeljicu – rekao je predsednik.

Istakao je i da je u Nedeljici SNS pobedio sa 109 glasova nasuprot 11.

– Za razliku od drugih koji se plaše vaše vike, ne plašim vas se uopšte, mislim da smo uništili Srbiju slušajući vaše besmislice oko litijuma. Ugrozili smo našu zemlju, u najboljem slučaju, nadam se na 2-3-4 godine to odložili, a plašim se zauvek, nešto što bi Srbiju podiglo u nebesa. Uništili smo to zahvaljujući pohlepi pojedinaca koji su finansirali spolja, koji su uzimali novac da bi govorili o tobož zlikovcu Vučiću. Juče ste čuli uvreda i laži više nego što je ijedan lider u Evropi za vreme svog mandata, toliko o diktaturi. Kažete Vučiću dao si Koka koli naše izvore, a ugovor je potpisan 2006. godine, toliko o njihovim lažima – kazao je Vučić i dodao:

Imam dokaze da ste vi hteli da gradite, idejno rešenje male hidroelektrane, po zahtevu Lilić Dragiše, sve vreme ste vi slali mejlove, niste dobili biznis, pa vam smeta kad neko drugi dobije. Dok ima pare u džep, može, kad nema, onda su drugi krivi. Kad mi prebacujete nešto za litijum, ja sam za za razliku od svih u sali, tamo bi se doselilo 30.000 ljudi, možda i 50.000 doselilo u Podrinje, imali bismo tri puta veći budžet nego danas. Nema nijedne zemlje koja se toga odrekla, glup je Olaf Šolc, ali je pametan Ćuta? – podvukao je predsednik.

Pričate patetične priče o seljacima, da, gledamo da zaštitimo seljake. Gledamo da damo što više novca – kazao je i dodao:

Mnoge zemlje su podigli rudnici. Tamo gde imamo nešto što zovu zlatna nafta, mnogo je glupo, a već smo dobili medlaju za glupost u svetu. Ja vidim da vi implicirate da je Olaf Šolc gluplji od vas – odgovorio je Vučić Ćuti.

Imamo snimke na kojima Ćuta potvrđuje da je pomogao prijatelju Lilić Dragiši da gradi male hidroelektrane, kaže Vučić.

Informer

Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

Istina je da niste bili ovde (kada je opozicija nasrnula na predsednika), evo gde je bio Ćuta. Snimila je kamera, popeo se na stolicu, to se uči u prvom radu osnovne – rekao je i pokazao fotografiju na kojoj Ćuta stoji na stolici i snima telefonom incident koji se dogodio tokom jučerašnje sednice.