03.02.2023.

20:19

Foto: RTV Pink

Vesti

SPECIJALNA EMISIJA NA TV PINK! Vučićević: Manjina u parlamentu poslala je poruku svetu da su Srbi divljaci!

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, govoreći o sednici i ponašanju političkih aktera, odsustvu jedinstva kaže da je sednica počela namernom opstrukcijom koja je imala i elemente nasilja.

- Taj način je jako obradovao prištinske medije - ocenio je Krstić i dodao da se ona završava u normalnom tonu.

Kako kaže, čovek koji sebe zove patriotom, a ne želi da potpiše dokument u kojem su imena mladića ranjenih na KiM je sumnjivog kvaliteta.

- Skupština se završava u dosta uljuđenom tonu. Svaki poslanik je imao da kaže mogućnost da kaže šta misli. Predsedniku su izgovarane razne psovke - kazao je Krstić.

Prema njegovim rečima, predsednik nije sankcionisao ništa, a imao je pravo. Krstić je istakao i da su svi imali pravo da govore i da kažu sve što im padne na pamet.

- Predsednik je svakom odgovorio, na racionalna izlaganja, racionalno - kazao je Krstić.

Novinar „Politike“ Aleksandar Apostolovski rekao je da je francusko-nemački plan sada novi pregovarački okvir.

- Ovde je šteta što je od strane opozicije najmanje reči bilo o politici - ocenio je Apostolovski.

On se vratio na par dana pre Skupštine kada je predsednik Vučić pozvao predstavnike stranaka, gde je, kako misli, hteo da im pokaže plan.

- To je greška opozicije - smatra Apostolovski i dodaje da je bilo logično da se svi okupe kod predsednika, gde bi im bio predstavljen francusko-nemački plan.

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je da je poslata jako ružna slika u svet.

- Pogledajte te divljake šta su oni radili. Ovde se vidi sva njihova politika - rekao je Vučićević kao komentar na snimak napada na predsednika Vučića u Skupštini.

Vučićević je rekao da se Ćuta popeo na skupštinsku fotelju, što je nezapamćeno.

- Ja sam se naivno nadao da će se naći razumnih ljudi, da će glasati za Izveštaj, da ćemo poslati poruku da smo jedinstveni - kazao je Vučićević i dodao da su oni što su juče napali predsednika u Skupštini naneli Srbiji ogromnu štetu i dali argumente Prištini.

Srbi su divljaci, ako se ovako ponašaju u Beogradu, zamislite šta bi radili ovde. Zašto bismo im dali Zajednicu srpskih opština?! To su natpisi u albanskim medijima. Manjina u parlamentu nanela je veliku štetu našim nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučićević.

Informer

Dragan J. Vučićević u specijalnoj emisiji na TV Pink

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća za KiM Zoran Anđelković rekao je da je sve što se juče desilo u Skupštini unapred planirano.

Anđelković je oceno da su svi učesnici incidenta trebali da budu isključeni.

- Oni hoće da drže sednicu, ali tako da on ćuti, da ga oni napadaju - smatra Anđelković i dodao da opozicija ne želi da čuje odgovore predsednika.

- Njima sednica nije trebala... Ja sam siguran da je samo par poslanika pročitalo Izveštaj - kaže Anđelković.

Krstić se nadovezao rekavši da je opozicija umesto o Izveštaju govorila o predsedniku Vučiću.

- Ja mislim da tu postoje poslanici koji zaista ne znaju ništa o politici... Predsednik Republike Srbije nema nikakvu obavezu da ide u Skupštinu. Predsednik jedinu obavezu ima da građanima polaže račune - kazao je Krstić.

Krstić kaže da je Vučić preokrenuo negativnu energiju tako što je preokrenuo svaki od tih istupa, pa je pokazao da svaki od poslanika pokaže svoje lice, a onda je građanima objasnio šta se dešava.

Apostolovski je istakao da predsednik Vučić osim političkog ima i ogromno parlamentarno iskustvo.

Vučićević je rekao da je sve od juče pripremljeno u centrali POKS-a i dodao da je ideja bila pokušaj upada u Skupštinu.

On je upitao one što su protiv pregovora, šta je alternativa pregovorima?

Sumirajući ponašanje poslanika u Skupštini Anđelković kaže da samo budala može da kaže predsedniku da ga prezire.

- Da Lutovac jednog dana pobedi, ko će njega da poštuje kada on ne poštuje predsednika koji je legitimno izabran - upitao je Anđelković.

Anđelković je istakao da Srbija ulaže u svoju pokrajinu mnogo i da se bori na međunarodnom planu.

Krstić kaže da je čvrst stav to da se razgovorom ubedi u naš stav, da se druga strana ubedi da je i njen interes da mi ostvarimo svoj stav.

- Čvrst stav je da kažemo "ajde da razgovaramo, da nađemo neko jedinstvo", a peticije? Pa to je kukavičluk - smatra Krstić i dodaje da svakog ponedeljka može da se iznese po neka peticija.

Vučićević je istakao da nema razgovora dok se ne formira ZSO i dodao da je "lopta sada na strani zapada".

Informer

Krstić je rekao da je Kurti sada napravio neke uslove o formiranju ZSO i dodao da je on ocenio da nešto mora da uradi.

- On se zaklinjao tamošnjim biračima da Srbi ništa neće dobiti. Nije mu lako sad da kaže da hoće. U tih šest uslova on hoće da obezbedi da ga taj Eskobar ne smeni - ocenio je Krstić.

Apostolovski se vratio na plan francusko-nemački dodavši da sada kada mnogi na napomenu pregovora imaju negativno mišljenje i dalje nema reči o priznanju.

Krstić je rekao i da smo mi dali preveliki značaj Ujedinjenim nacijama dodavši da se danas ništa u svetu ne poštuje dok Amerikanci ne kažu da nešto treba da se poštuje.

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović rekao je da je danas gledao desnu stranu i video da nisu bili u Skupštini.

- Ovog sa francuskim pasošem nema uopšte, a Milica Zavetnica je došla oko 17 sati - naveo je Milovanović ocenivši da su jako kratko "branili" Kosovo.

Kako je rekao, na kraju drugog dana opozicija nije dala ni jedan jedini predlog koji može da popravi našu poziciju ili život našeg naroda na Kosmetu.