05.02.2023.

11:42

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Brnabić: Srbija se drži ZSO, Kurti slabi poziciju svaki put kad kaže "ne"!

 

Komentarišući jučerašnju izjavu Kurtija da će ZSO biti formirana, ali tek posle postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju, Brnabić podseća da je formiranje ZSO deo Briselskog sporazuma iz 2013. godine.

- Aleksandar Vučić je Briselskim sporazumom izvojevao ZSO sa svim ovlašćenjima, a sada može da se vidi koliko je to dugoročno pametna politika - kazala je Brnabić na TV Prva.

Premijerka je navela da čak i oni koji nisu saveznici Srbiji oko formiranja ZSO i koji su promoteri kosovske nezavisnosti, navode da se prvo ZSO mora formirati, pa sve ostalo. "ZSO je ono čega se grčevito držimo i istrajnost na njenom formiranju jača našu poziciju, a slabi poziciju Prištine svaki put kad Kurti kaže "ne" - navela je Brnabić.

Ona je rekla da i oni koji "vole" Vučića i koji ga "ne vole" žele da nastavi da vodi Srbiju što duže, dodajući da se nada da će tako i biti.

- On je rekao da zna šta je njegova dužnost i uvek će pre dati svoju funkciju od KiM, što nije slučaj ni sa jednim političarem opozicije koga smo mogli da čujemo prethodna dva dana u Skupštini. Njima je jedino važno da budu na vlasti - kazala je Brnabić.