10.02.2023.

07:00

Foto: Tanjug

Vesti

PREDSEDNIK DRŽAVE O POZIVIMA NA SOPSTVENO HAPŠENJE! Pretili su mi i da ću završiti kao Gadafi

Ovo je juče rekao predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući poziv Mlađana Đorđevića, kuma Dragana Đilasa, lideru SPS Ivici Dačiću da šefa države 'smesti u Zabelu'.
- Kada neko meni i mojoj deci preti Gadafijevim scenariom, pa šta više da očekujete od takvih ljudi... Naše je da vodimo državu na pristojan način, da se borimo i idemo dalje... - rekao je Vučić tokom otvaranja renoviranog hotela 'Planinka' u Kuršumlijskoj Banji, dodajući da je obavio razgovor sa liderom SPS Ivicom Dačićem.
- Obavili smo pristojan razgovor od sat i po vremena. Razgovarali smo o svojim ciljevima. Nije Dačić predlagao da me hapse, već Đilasov kum, a i nije on kriv što mu je kum. Ali svako svoj posao... Što se tiče objašnjenja zašto mene napadaju, a Dačića ne, šta, ja sam glup pa ne znam objašnjenje?! Kažem, naše je da vodimo državu. Država mora da bude ispred svih naših ličnih i partikularnih interesa - kazao je Vučić.

Idemo dalje

Naše je da vodimo državu na pristojan način, idemo dalje...
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije



Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, predsednik je istakao da u Brisel jedino može da ide nakon što se formira ZSO, jer ga turistička putovanja ne zanimaju.
- Mogu da guraju šta hoće, ali moraju da kažu šta je smisao toga. Nikada nisam izbegavao razgovor ni o čemu, ni po kom pitanju, ali pre bilo kog razgovora mora ZSO. Ako misle da me zovu u Brisel i da me nagovore da kažem ZSO istovremeno sa ne znam čim ili posle ne znam čega, nemoj da me zovu. Ako me zovu da dođem turistički, nisam zainteresovan, bio sam u Briselu 200 puta - istakao je Vučić.
 

Predsednik Vučić obišao je juče renoviran hotel 'Planinka' u Kuršumlijskoj Banji, u koji je uloženo 15 miliona evra.
- Bio sam ovde pre šest godina zajedno sa ljudima koji su renovirali. Ono što smo videli ličilo je na nešto što je uništeno u NATO agresiji, ali nije... Skoro da sam zaplakao, uništili smo ga mi, neki bivši... Ovo je sada kraljevska banja, ovo je Nemanjića banja. Sad je velelepno! - istakao je Vučić, dodajući da je u planu da se ovde zaposli 700 ljudi.