13.02.2023.

11:49

Foto: printscreen

Vesti

ZA NEPOSTOJEĆU EMISIJU NA RTS POTROŠENO 14 MILIONA DINARA! Klanšček: Podneću krivičnu prijavu, to je čisto kao dan

Kako je Klanšček rekao u sinoćnoj emisiji, a danas potvrdio i za N1, za tu emisiju pod nazivom "Jedan dobar dan" postoji i konto sa kog je potrošeno 14 miliona dinara od 2020. godine. 

- Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednik emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema - rekao je Klanšček za N1.

Na pitanje šta će da učini tim povodom, rekao je da će podneti kriviču prijavu.

- Podneću krivičnu prijavu. Za ‘Jedan dobar dan’ ide krivična prijava – to je čisto kao dan - istakao je Klanšček, koji je govorio o zapisniku sa sednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažovnju spoljne produkcije.

Rukovodstvo je, inače, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu Pištaljka, kao i finansijski izveštaja za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.

Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.