13.02.2023.

15:09

Foto: https://drugi.os.sud.rs/

Vesti

NEVEROVATNO! LAŽIRAO NALAZE SA DEVOJKOM DA BI ŽENI UZEO DECU! Pokušao bivšu suprugu da proglasi ludom

Dana 09.02.2023. godine je od strane Policijske stanice Zvezdara, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, doneto rešenje o zadržavanju osumnjičenih S.L. i M.M. zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i osumnjičenog B.L. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Informer

 

- Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja su im stavljena na teret učinili na taj način što su osumnjičeni B.L. i osumnjičena S.L. dana 02.09.2022. godine došli u Dom zdravlja Zvezdara, gde se osumnjičena S.L. lažno predstavila kao oštećena A.V. koja je bivša vanbračna supruga osumnjičenog B.L. i tražila pregled kod lekara opšte prakse kako bi dobila uput za pregled kod psihijatra, te je sa tako dobijenim uputom istog dana pregledana od strane psihijatra u Domu zdravlja Zvezdara, koji je sačinio izveštaj i osumnjičenoj zajedno sa njim dao uput za pregled u Institutu za mentalno zdravlje, a koju dokumentaciju je osumnjičena S.L. potom predala osumnjičenom B.L. - saopštilo je tužilaštvo.

Kako se dalje navodu u saopštenju nakon toga, dana 21.11.2022. godine, osumnjičeni B.L. je sa osumnjičenom M.M. došao u Institut za mentalno zdravlje, gde se osumnjičena M.M. predstavila kao oštećena A.V. i priložila gore navedeni izveštaj psihijatra od 02.09.2022. godine, gde je pregledana od strane specijaliste koji je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Кliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ na hitno zbrinjavanje, u pratnji osumnjičenog B.L. koji se predstavio kao njen brat.

Informer

 

Osumnjičeni B.L. je dana 07.12.2022. godine tako pribavljene izveštaje upotrebio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A.V.

- Osumnjičeni B.L. S.L. i M.M. su dana 10.02.2023. godine saslušani u prostorijama tužilaštva. Istog dana, tužilaštvo je sa osumnjičenima S.L. i M.M. zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, a Prvi osnovni sud je doneo presude kojima je prihvatio predmetne sporazume, osumnjičene oglasio krivima i izrekao im uslovne osude sa utvrđenim kaznama zatvora u trajanju od 6 meseci i vremenom proveravanja od 3 godine - navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, na predlog tužilaštva prema osumnjičenom B.L. je od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a nakon što se sprovedu sve potrebne dokazne radnje biće doneta odluka o daljem toku postupka u odnosu na istog.