16.02.2023.

17:13

Foto:

Vesti

Milenko Jovanov: Ekipa nadripatriota sa periodičnim pomračenjima uma!

I malo im je bilo to što su se tako lako odrekli svojih pristalica, nego sada ubeđuju javnost kako nemaju ništa sa jučerašnjim skupom, baš kao što su samo dan nakon napada na predsednika Vučića u Skupštini Srbije govorili da ga nisu oni napali.

Ovi ljudi kao da imaju periodična pomračenja uma, kada postaju nasilni, a kada im pomračenje uma prođe ne sećaju se šta su radili. 

Da ih podsetim, ako se sećaju, ali se prave blesavi i obavestim, ako su zaista imali pimračenje uma, pa se ne sećaju, da su svi zajedno - i Jeremićevi i Jovanovićevi i Boškovi i ovi iz žute stranke Zavetnici napadali predsednika Vučića u Skupštini, a zatim su opet svi zajedno učestvovali u pripremi jučerašnjeg skupa. Neki, doduše, javno, a neki daleko od očiju javnosti. Ali zajedno. 

I nema tog saopštenja kojim će sprati sa sebe odgovornost za karabin namenjen predsedniku Srbije, pozive na ubistvo predsednika i nasilno otimanje vlasti.

Jučerašnji skup je njihova slika i prilika koja je pokazala da ni nasilje u Skupštini nije bilo slučajno. To je ponovo videla Srbija. I otuda pokušaj da se odreknu svog nedela.

Ali im to neće proći - kaže Jovanov.

On je to izjavio nakon što su organizatori jučerašnjeg protesta počeli da se "peru" od tog događaja.

- Odbacujemo jeftine optužbe i opskurne pokušaje Srpske napredne stranke, da nas povežu sa bilo kakvim oblicima ekstremizma i nasilja, što njihovi medijski kerberi čine već sedmicama - navedeno je u zajedničkom saopštenju Novog DSS-a, POKS-a, Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri.