20.02.2023.

22:07

Foto: Printscreen

Vesti

ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA SNS RASTURILI PONOŠA: Koliko je Srbiju do sada koštalo da oživi vojsku koju si baš ti, po nalogu NATO, uništio...

"Šta smo mi Bogu zgrešili pa se ovaj čovek ikad obreo na mestu načelnika Generalštaba. Patološki mrzi sve što ima veze sa Vojskom i njenim napretkom. Opet bi topio opremu i otpuštao oficire samo da dobije priliku makar na jedan dan. Sreća ne dobacuje do cenzusa", izjavio je Đorđe Dabić na Tviteru.

"Ti si NATO lobisto po nalogu vojsku Srbije sveo na lovačko udruženje. Raspustio si bataljone, topio tenkove i smerno slabio Srbiju da bi je svi gazili. Za tebe je sramni generale i izdajniče Srbije ulaganje u vojsku glupost, u trenutku kada se ceo svet naoružava do zuba. Bruko!", napisala je Jelena Obradović.

"Prosto je neverovatno kako te boli to što je srpska vojska sve snažnija. Propao ti je plan da je razoriš, iako si godišnje uništavao srpske borbene efektive isto kao i NATO samo puta 100. Uz to, dezertirao si bruko jedna iz Knina i ostavio Krajišnike na milost i nemilost ustašama", napisao je Miloš Terzić na Tviteru.

"Koliko je Srbiju do sada koštalo da oživi vojsku, koju si baš ti, po nalogu NATO uništio. Kako te nije sramota da komentarišeš? Pa svi znaju da si zarad ličnog interesa, uništio vojsku u svojoj zemlju, potpuno je razoružao, rasprodao tenkove i opremu kao staro gvožđe. Užas jedan", izjavila je Ivana Nikolić.

"Bruko jedna, kako te nije sramota? Ne moraš ni da nam govoriš da je vojska za tebe glupost, jer si nam to pokazao kada si ukinuo dve najslavnije brigade, smenjivao časne oficire, a Srbiju gurao u NATO. Nemoj ti o razvaljivanju, ne samo da si razvaljivao, nego topio. Bruko i sramoto!", odgovorila je Milica Nikolić.

Podsetimo, kako je Ponoš napisao na Tviteru niko u Evropi nema 5.000 specijalaca (laž).  Takođe, tvrdi da Srbija nema potencijal za to (laž). Godišnje bi to koštalo preko pola milijarde evra (diskutabilno). Priča o enormnim platama "razvaljuje vojsku" (kako? nema objašnjenja).

U trenutku kada se ceo svet naoružava, čovek koji je svojevremeno urnisao Vojsku Srbije poručuje: "Vučiću, nama ne treba ni vojska ni vojnici, nama je najbolje da nas šamara ko stigne i s leva i s desna!"