24.02.2023.

07:00

Foto: Tanjug/Printscreen

Vesti

SRAMOTA, BRE! STRAŠAN BLAM PARLAMENTARNIH STRANAKA! Opozicija moli EU: Dovedite nas na vlast, sve ćemo da uradimo!

Opozicija moli EU da je dovede na vlast u Srbiji i javno obećava da će učiniti sve što treba samo da bi se dokopala fotelja.

Tri opozicione takozvane proevropske stranke i pokret Srce Zdravka Ponoša u sredu su napisali zajedničko pismo evroparlamentarcima Vladimiru Bilčiku i Matjažu Nemecu, koji su nedavno boravili u Srbiji. Opozicionari su u ovom pismu otvoreno naglasili da će uraditi sve što treba kako bi se 'diktatura predsednika Srbije Aleksandra Vučića' završila!?! Ovo pismo nije potpisao dojučerašnji lider opozicije i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Džaba im sve

Sramni, slugeranjski dopis EU potpisali su lider DS Zoran Lutovac, jedan od lidera NDBG Radomir Lazović, predsednik pokreta Srce Zdravko Ponoš i kopredsednica 'Zajedno' Biljana Stojković.

- Poštovani gospodine Bilčik, poštovani gospodine Nemec, hvala vam što ste još jednom došli u prijateljsku, posredničku misiju u Beograd i time pokazali da EU još uvek računa na Srbiju. Znamo da ste i sami svesni koliko je vaša misija izuzetno teška u okolnostima u kojima se nalazimo. Mi, predstavnici proevropskih političkih stranaka, koji pripadamo različitim ideološko-programskim grupacijama, spremni smo da vam u tome pomognemo na način koji bi pomogao građanima Srbije - piše, između ostalog, u pismu opozicije, koja pod teško situacijom misli na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U opširnom obraćanju evroparlamentarcima potpisnici su se požalili i na milionsku podršku građana Aleksandru Vučiću na izborima, koja je, kako ističu, glavni izvor problema?!?

- Institucije su pod kontrolom jednog čoveka koji oličava jedinstvo vlasti, a koje se javno opravdava prividnom stabilnošću i ubedljivim izbornim pobedama u izbornom procesu sa unapred poznatim ishodom - napisali su Lutovac, Ponoš, Lazović i Stojkovićeva.

Komentarišući ovaj ispad dela opozicije, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je njihov pokušaj unapred propao jer stranci više ne odlučuju ni o čemu u Srbiji.

- Jasno je da deo opozicije u ovim teškim vremenima za Srbiju nudi svoje 'dobre usluge' Evropskoj uniji zanemarujući i okolnost da su sami prihvatili politička pravila igre učešćem kako na izborima, tako i u radu Skupštine. Nikakvi stranci neće uvesti demokratiju u Srbiju, ona već postoji. Demokratiju su stvorili građani, stranke, zakoni i politički običaji u Srbiji. Tako je svuda u EU i svuda u demokratskom, civilizovanom svetu - podvlači Stanković.

Autogol

Analitičar Branko Radun ističe da je opozicija još jednom dokazala da zaista veruje da se na vlast dolazi preko stranaca, a ne podrškom građana.

- Oni su ubeđeni da je to jedini način da uspeju ili da na neki način dođu do nekih pozicija u državi. To je velika greška. Vlast se osvaja samo na izborima... Ljudi nikako neće da glasaju za njih i to im je najveći problem... Sve ovo sada rade da bi dobili neki poen kod stranaca, a zapravo ovde, na domaćem terenu, gube podršku birača. Ovo je strašan autogol! - zaključuje Radun.

NEBOJŠA KRSTIĆ, MARKETINŠKI STRUČNJAK

U Srbiji ne postoji opozicija. Ovo što zauzima prostor opozicije i predstavlja se kao opozicija jeste zapravo psihopatološki fenomen.

Ponoš pljuje po specijalcima

Propalom predsedničkom kandidatu Zdravku Ponošu, verovali ili ne, smeta i odluka Vlade Srbije da se poveća broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije.

- Alo, reformatori, specijalci su tempirana bomba! I još u vašim rukama. A vi trpate stranačku bulumentu u Vojsku. Jesu li vam to ti specijalci koje hoćete da platite po 3.000 evra - napisao je Ponoš na društvenim mrežama.