24.02.2023.

20:39

Foto:

Vesti

NA ZAPADU NIŠTA NOVO! Sramne i očekivane zabrane srpskim pevačima! Linta: Hrvatska je država mržnje!

Takođe, to potvrđuje i skandalozna izjava hrvatske ministarke kulture Nine Obuljen Koržinek da je odluka dvojice gradonačelnika normalna i prirodna.
Organizatori koncerta u Puli, na kojem je trebalo da nastupe  Ana Bekuta, Dragan Kojić, Duško Kuliš i Zorana Mićanović, rekli su da im je gradonačelnik Filip Zoričić ne samo zabranio koncert, već ih je brutalno vređao i psovao srpsku majku. 


Za nastup srpskih pevača, kako su naveli organizatori, vladalo je ogromno interesovanje što povrđuje činjenica da je do koncerta ostalo više od mesec dana a već je bilo rasprodano 85 odsto ulaznica ili gotovo 3.000.  
Linta ističe da obrazloženje gradonačelnika Zoričića da narodna muzika ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada je anticivilizacijska i predstavlja crtanje mete na čelo Srbima i svim drugim građanima Pule i okoline koji poštuju i vole muziku estradnih umetnika Ane Bekute i Dragana Kojića. 


Zbog toga izjava gradonačelnika Zoričića da je Pula građanski, evropski i mediteranski grad predstavlja vrhunsko licemerje. 
Nakon zabrane koncerta u Puli organizatori su najavili da će koncert biti održan u Osijeku ali je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić (HDZ), takođe, doneo "anticivilizacijsku" odluku da koncert ne može biti održan u njegovom gradu sa "skandaloznim obrazloženjem" da narodna muzika tobože nije usklađena sa vizijom i pozicioniranjem grada u budućnosti, ističe se u saopštenju.