25.02.2023.

22:06

Foto: Informer

Vesti

Vesić: Vučić ni u ponedeljak, ni bilo kada neće priznati nezavisnost Kosova

- Pojedini poslanici pokušali su da ovu raspravu pretvore u raspravu o Vučiću i o KiM. Vučić nikada neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova, ni u ovaj ponedeljak, niti u bilo koji drugi, niti bilo kada u životu. Dok je Vučić predsednik, to se neće dogoditi - rekao je Vesić.

Ali, istovremeno, predsednik Vučić neće odbiti nijedan razgovor, jer razgovara u ime svih građana Srbije, i razgovaraće sa svakim, bez obzira ko predstavlja albansku stranu, dodao je ministar.

- Nikada nije odbio da razgovara, jer neće našu zemlju da dovede u težu situaciju, neka drugi kažu da odbijaju razgovor - rekao je Vesić.

On je poručio i da će se Vučić izboriti za Zajednicu srpskih opština.

- Izboriće se da ZSO bude formirana na Kosmetu, i to je cilj, a to smo dobili još Briselskim sporazumom - napomenuo je Vesić i dodao da, dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, građani Kosmeta i cele Srbije, mogu da budu spokojini.

- Sa svakim će pregovarati, jer neće nikada, nijednim činom dopustiti da Srbija bude optužena da on ne želi da razgovara. On je predsednik Srbije, i njegova obaveza je da razgovara u ime svih nas - rekao je ministar.

Dodao je i da je naš čuveni književnik Borislav Pekić, karakterom bio takav da je uvek bio spreman da se bori svoje ideale, ali isključivo po cenu sopstvenog, a ne tuđih života, te da tu osobinu prepoznaje i kod predsednika Vučića.

- Vučić će se boriti za sve po cenu svog života, ali nikada neće druge ljude dovesti u problem, jer je njegov posao da rešava probleme - rekao je Vesić.