27.02.2023.

12:22

Foto: informer

Vesti

VESIĆ: Vučić i Zajednica srpskih opština uslov opstanka Srba na Kosovu i Metohiji!



"Oni žele da Srbi budu slabi i razjedinjeni jer samo tako mogu da ostvare svoje političke ciljeve.
Kada su Srbi složni, tada su nepobedivi. 

U Briselu danas Srbija pokazuje da je složna i posvećena miru i dijalogu i da na odgovoran način razume svoju ulogu u međunarodnoj zajednici sa kojom želi da gradi obostrano korisne političke i ekonomske odnose u budućnosti.

Istovremeno Srbija pokazuje da je mudrom i čvrstom politikom kakvu vodi predsednik Aleksandar Vučić u diplomatskoj areni moguće dosegnuti najviše državne i nacionalne ciljeve koji su se pre deset godina činili nedostižnim.

Zahvaljujući liderstvu predsednika Aleksandra Vučića, koji je jasno postavio crvene linije u dijalogu Beograda i Prištine, Beograd danas ima podršku najvažnijih međunarodnih partnera da istraje na insistiranju da Zajednica srpskih opština na KiM bude formirana. 

Zajednica srpskih opština je garant opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato se privremene vlasti u Prištini grčevito bore protiv njenog formiranja. 

Aljbin Kurti zna da formiranje ZSO znači poraz njegove politike urušavanja srpskih institucija na KiM koja se sistemski sprovodi u našoj južnoj pokrajini poslednjih 15 godina.

Uslov za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji danas su Aleksandar Vučić i Zajednica srpskih opština. 
Predsednik Vučić nikada neće priznati samoproglašenu lažnu državu Kosovo i zaštitiće srpske interese i bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kroz formiranje Zajednice srpskih opština. 

To će biti velika pobeda Beograda.

Pobeda mudrosti, strpljena i istrajnosti naše politike i dokaz obnovljenog ugleda Srbije u međunarodnoj zajednici koja je ponovo naš saveznik u zaštiti naših ključnih državnih interesa i borbi za zajedničku budućnost u Evropskoj uniji".