28.02.2023.

08:34

Foto: printscreen instagram

Vesti

I HRVATIMA JE JASNO: Kurti je bio spreman da potpiše, ali Vučić nikada neće preci crvenu liniju!

Večernji list objavio je tekst sa naslovom: “Kurti je bio spreman potpisati, ali Vučić nikada neće prijeći crvenu liniju o kojoj se puno govori”.

Informer

I Hrvatima je jasno da od priznanja lažne države i stolice u UN nema ništa, i da predsednik Vučić nije podlegao pritiscima.

Podsetimo, nakon napornih i višečasovnih sastanaka, na kojima, na žalost mnogih koji su to priželjkivali, nikakav sporazum nije potpisan, postignut je dogovor da se razgovori nastave, a da se o evropskom predlogu o KiM priča tek kada albanska strana ispuni svoje obaveze, pre svega osnuje ZSO.

 Razgovaraćemo i dalje o evropskom predlogu za KiM, ali ništa ne može da bude postignuto dok ne bude uspostavljena Zajednica srpskih opština, poručio Vučić posle sastanka s predstavnicima EU Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom i premijerom lažne države Aljbinom Kurtijem – izjavio je predsednik i dodao:

Prva stvar koja treba da se ispuni jeste formiranje Zajednice srpskih opština i tek kada to dogovorimo, idemo dalje. Prvo mora ZSO! Kako god okrenete, ZSO je na prvom mestu – zaključio je predsednik.