28.02.2023.

11:43

Foto:

Vesti

Đurić: Nije vreme za juriš na fotelje - Opozicija lažima na Vučićev račun neće sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije!

"Za oko i dušu ružnim korišćenjem teme pregovora o КiM za svrhu i potrebe dnevne politike dok se pregovori još uvek uveliko odvijaju, etiketiranjem i formiranjem linč rulje, politički akteri koji za to nisu ni izabrani ni vlasni, a očigledno ni dorasli, sužavaju manevarski prostor srpske strane u veoma složenom geopolitičkom momentu i direktno oštećuju državnu poziciju Srbije u procesu dijaloga. Lažima na račun Aleksandra Vučića, kao i prejudiciranjem ishoda razgovora nećete sačuvati Кosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Ali ćete pomoći Кurtijevoj vladi da umanji pritisak na sebe zbog odbijanja ZSO", naveo je Đurić u objavi na Fejsbuku.

Đurić je dodao da se vođenjem negativne i kampanje dezinformacija oko tzv. Кosova pomaže Prištini da krivicu za svaki dan bez sprovođenja ranijih sporazuma i prihvatanja kolektivnih prava Srba na tzv. Кosovu u očima međunarodne zajednice, prebace na Srbiju.

"Još značajnije, ovime se na posredan način, ali sasvim nedvosmisleno, otežava i položaj Srba na КiM. Ovo nije vreme za juriš na fotelje, ni za sejanje razdora i netrpeljivosti u društvu. Ovo je vreme za slogu, poverenje i za to izabrane nosioce institucionalne odgovornosti koji za svoj rad polažu i polagaće uvek račune narodu u demokratski predviđenoj proceduri. Društvena i politička stabilnost trn je u oku svima koji su protiv Srbije", poručio je Đurić.

Napomenuo je i to da je primećeno da se u kampanju o navodnoj izdaji "uključio i deo Кurtijevih trol farmi na društvenim mrežama".

"Pozivam sve časne ljude, bez obzira na političko opredeljenje, da ne budu deo tog hora", naveo je Đurić.