06.03.2023.

07:00

Foto: printscreen

Vesti

BEDAN POKUŠAJ LIDERA DSS DA ODGOVORI INFORMERU! Jovanović priznao da mu francuski pasoš ipak jeste najvažniji!

Jovanović je, na poziv našeg lista da se odrekne stranog pasoša, juče na društvenim mrežama poručio da će pasoš 'dati Vučiću' (!?!), ali tek kada Srbija odbije sporazum sa EU o južnoj pokrajini. Jovanović, pritom, dobro zna da nema nikakvog sporazuma, već samo predloga o kojem će se tek pregovarati. Takođe, on se pravi blesav, pa zapravo i ne odgovara na naš tekst, jer mi od šefa DSS nismo tražili da pasoš da Vučiću (šta će to njemu?!?), nego da se odrekne stranog državljanstva.

- Vidim da ih strašno kopka činjenica, koja nikada nije bila tajna, da imam, pored svog državljanstva, jer sam Srbin, i francuski pasoš. Sad je to predmet dubokih rasprava, a to je potpuno besmislena stvar i nimalo ne utiče na sudbinu zemlje. Istog časa ću vratiti pasoš, lično ću ga Vučiću odneti na Andrićev venac, ali pre toga morate da odbijete odlučno i u celini tzv. francusko-nemački sporazum. Taj sporazum je protivustavan sporazum o priznanju nezavisnosti, odnosno secesiji naše južne pokrajine, sporazum o našem nacionalnom poniženju... - rekao je Jovanović u video-poruci koju je snimio u dukserici sa mapom Kosova i Metohije i natpisom 'Nema predaje'.

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, u svom odgovoru Jovanoviću kaže da je šef DSS jasno na kraju pokazao da mu do Srba, Srbije i Kosova istinski nikada nije bilo ni stalo - njemu je ipak važnija Francuska!

- Kažeš, Jovanoviću, da ćeš Vučiću odneti pasoš kada on odbije francusko-nemački sporazum?! Ali, šta će Vučiću tvoj pasoš?! Ti treba, Jovanoviću, da ga vratiš Francuzima, da ga se odrekneš, na to smo te mi pozvali, a ne da na Instagramu glumataš patriotu u 'kosovskoj dukserici' i da praznim pričama i šupljim parolama obmanjuješ naivne! I ne laži, profesore, doktore dobrovoljnog davanja tuđe krvi, ne laži više! Nema nikakvog sporazuma, veliki naučniče, Miloše Jovanoviću! Nema sporazuma! Ima plana, ima predloga, ima nečega oko čega tek treba da se pregovara i da se sporazumeva... - rekao je Vučićević i ponovo pozvao Jovanovića da dokaže da je Srbin, a ne Francuz.

- Imaš ti, da se razumemo, pravo po zakonu da budeš dvojni državljanin, ali nikako nije moralno da neko ko pretenduje da bude politički lider ove zemlje ima dva pasoša! Kažeš za sebe da si lider patriotske opozicije, a u džepu držiš, godinama skrivaš francuski pasoš... I sada, kad smo to saznali u februaru na zasedanju Skupštine, tvrdiš da ti taj pasoš ništa ne znači... Pa, šta će ti onda?! Pa, vrati ga odmah, čoveče! - rekao je Vučićević, dodavši da nošenje odeće sa patriotskim porukama ne znači ništa.

- A to što si tvoj video snimio u duksu sa kartom Kosova na kome piše 'Nema predaje', to ne znači da si ti, Miloše Jovanoviću, veći Srbin od nas drugih, običnih, koji nemamo dva pasoša. To samo znači da si ti kao ono dete koje nacrta konja, pa onda ispod napiše 'konj' jer crtež ne liči na konja. To što si, dakle, napisao da je neko konj, to ne znači da je on stvarno konj! Razumeš li, Jovanoviću? Ili je to previše komplikovano za tvoj profesorsko-doktorski mozak? - upitao je Vučićević.