07.03.2023.

07:00

Foto: mc.rs

Vesti

LIDER DSS NASTAVLJA DA IGNORIŠE NAŠ ZAHTEV! Ne vraća francuski pasoš, ali je srećan zbog 'kraja Vučića'

Samo dan nakon što je odbio da vrati pasoš Francuske, rekavši da će pasoš 'vratiti Vučiću (šta će njemu pasoš?!) čim odbije evropski sporazum za Kosovo', iako taj sporazum ne postoji, Jovanović je govorio na tribini pod nazivom 'Ne kapitulaciji' i priznao da mu je jedina politika rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Braćo i sestre, kako ste? Dobro? Srpski dobro, snažno, odlučno... Nikad srećniji u životu nisam bio jer znam da mu je (Aleksandru Vučiću) kraj došao, ljudi! Nema 'nikako', za njega je nikako! - vikao je iz sveg glasa Jovanović, iako je prava istina da Vučić nema šta da potpiše i da je francusko-nemački plan za Kosovo samo to - plan o kojem tek treba da se razgovara, a ne nekakav gotov sporazum.

Milica Zavetnica isprozivala DSS!

Šefica 'Zavetnika' Milica Đurđević Stamenkovski takođe se obratila na tribini pod nazivom 'Ne kapitulaciji' i javno isprozivala Miloša Jovanovića i Slobodana Samardžića, odnosno vlast u kojoj je bila njihova DSS!?

- Tako su nas lagali: 'isporučite vojni i politički vrh posle 2000. godine, sprovedite privatizaciju, ćutite na pogrom, ćutite na referendum u Crnoj Gori, ćutite 2008. na jednostranu recesiju... ' Sve što smo radili, ultimatumi su bili samo veći i veći - rekla je Stamenkovski, dok Jovanović nije reagovao na njene reči, iako je sedeo na nekoliko metara od nje.

Politički analitičar Stevica Deđanski, komentarišući ove navode, kaže da bi Jovanovića neko trebalo da obavesti da nikakav sporazum nije potpisan, niti će biti potpisan.

- Jovanović je očigledno neobavešten, mada to ne bi trebalo da čudi s obzirom na to da dolazi iz DSS, stranke koja je je uglavnom bila neobaveštena... Ono što je, međutim, važnije jeste pitanje francuskog pasoša koji Jovanović ima. Ako se već bavi politikom u ovoj zemlji i ako već pretenduje na važne državne funkcije, onda bi zaista i trebalo da se odrekne francuskog državljanstva. U Srbiji bi za vlast trebalo da se bore ljudi koji imaju samo srpski pasoš, jer je suština da se brinete o interesima Srbije. Sve ostalo, pa i ova njegova 'sreća', jeste pokušaj da relativizuje činjenicu da ima strani pasoš i državljanstvo - naglašava Deđanski.