07.03.2023.

11:24

Foto: printscreen

Vesti

KURTI POD PALJBOM U PRIŠTINI! Opozicija lažne države i analitičari besni: "Plan EU je štetan po državnost Kosova"! (VIDEO)

Među prištinskim albanskim političarima došlo je do velikih podela oko predloga za sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a opozicija i analitičari u Prištini smatraju da je EU plan štetan po državnost tzv. Kosova, te da je sporna preambula, kao i tačke 7 i 10. 

-Ono što se ne zna je zašto je sadašnji premijer prihvatio član 7 jer je u avgustu 2022. godine kada je usvojena platforma za dijalog zatražio pravno obavezujući sporazum. Sporazum sa priznavanjem naknade ratne štete, reviziju prethodnih sporazuma i reciprocitet za manjine. Premijeru, recite nam koliko je vaših uslova uzeto u obzir? - pitao je Ljumir Abidžaku. 

Fatmir Šeholi, sa Instituta za afirmaciju međutehničkih odnosa, nastavio je u istom ritmu i rekao je da ako premijer privremenih prištinskih institucija odbije sporazum 18. marta, lažnu državu čeka izolacija. 

- Ukoliko Kurti odbije to što bude 18. marta i bude vršio otpor prema tome, onda nas čeka velika izolacija - rekao je Šeholi. 

- EU plan inkorporira Srbiju na Kosovu - rekao je Baraljiu.