08.03.2023.

10:33

Foto:

Vesti

ORLIĆ: Naravno da ćemo da razgovaramo, nećemo da radimo u korist Kurtijevog idealnog scenarija

Orlić je, na TV Pink, podsetio da su evropski predlog podržale sve članice EU, pa tako i onih pet koje ne priznaju Kosovo.

- Naravno da žemo da razgovaramo, jer nećemo da nas dovede Kurti do onoga što bi bio njihov idealni scenario - ajde da se ponašate kao 1990-tih, pa da Srbija bude izolovana i da joj se nametne sve. To bi za Kurtija bilo idealno. Oni koji sada rade protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića su spremni da rade u korist Kurtijevog scenarija - podvukao je Orlić.

Upitan za zahteve opozicije da se zakaže nova sednica Skupštine o Kosovu, rekao je da sednicu žele oni koji su je i prošli put tražili, a na njoj proveli svega dva do tri sata za dva dana trajanja, i neki i manje.

- Oni žele samo pozornicu. Tu sednicu želi antidržavna koalicija. Njih nije briga za KiM i srpski narod, kao ni za Srbiju. Njima nije problem da sarađuju sa Kamberijem, koji ne krije da je na stalnoj vezi sa Kurtijem - rekao je Orlić.

On je ukazao da nikada ranije predsednik Srbije nije dolazio na raspravu o Kosovu i Metohiji u Skupštinu, a da je to Vučić učinio do sada četiri puta.

Orlić je kazao da je sada vreme teških pritisaka na Srbiju.

Istakao je da je zaokret međunarodne zajednice u vezi Kosova obezbedio Vučić i da zahvaljujući njemu nema obostranog priznanja u evropskom predlogu.

- Ogromna je stvar što se ne traži obostrano priznanje. Taj zaokret obezbedio je Vučić. Isto tako i zahtev za formiranjem ZSO, na kojem sada insistira međunarodna zajednica, osigurao je on. Sve što smo uspeli da napravimo u svrhu zaštite naših interesa obezbedio je čovek koga napadaju ljudi kojima je politički najbliži Kurti - poručio je Orlić.