08.03.2023.

15:13

Foto: Printscreen You Tube

Vesti

TO JE LAŽ, NIJE NIKOG MALTRETIRAO! Supruga uhapšenog Arsića: Sigurno je došlo do nesporazuma, on se družio i sa Srbima i sa Albancima (VIDEO)

Arsić je rekla da je njen suprug 1999. godine, bio mlad i da nije bio pripadnik srpske policije, kako se navodi u optužbi.

- Ja tvrdim da on 1999. nije bio srpski policajac, tada je imao 19 ili 20 godina, posle toga je počeo da radi u KPS - rekla je Arsić za Kosovo onlajn.

Navela je da je njen suprug radio od 2006. godine kao kosovski policajac, sve dok nije suspendovan pre dve godine. Dodala je i da je pre službe u Kosovskoj bezbednosnoj službi Arsić radio kao obezbeđenje u Skupštini Kosova.

Arsić je dodala i da optuže koje se stavljaju na teret njenom suprugu nisu istinite i da on nikoga nije maltretirao.

- To je laž i nije tačno da je bilo koga maltretirao i to mogu da pitaju koga god hoće. On ima lepe odnose i sa Albancima i sa Srbima i uvek je lepo sa svima sarađivao - istakla je Arsić.

Ona je kazala da je njen suprug nakon hapšenja odveden u Prištinu, kao i da od sinoć ništa ne zna više o njemu. Prema njenim rečima policija je izvršila i pretres njihove kuće.

- Došli su i uhapsili su ga i odveli za Prištinu. Našli su samo jednu lovačku pušku za koju on ima dozvolu i svima je poznato da je lovac. Okrenuli su sve čak i komšijska dvorišta i ništa osim puške nisu našli, a ništa osim je nije ni imao - kazala je Arsić.

Predsednica Privremenog organa Kosovska Kamenica Tanja Aksić ocenila je da hapšenje Zlatka Arsića predstavlja zastrašivanje Srba na Kosovu.

- Za svakog Srbija u Kosovskoj Kamenici u Kosovskom Pooravlju ovo predstavlja zastrašivanje Srba. Gospodin Arsić ima samo 45 godina. Nekih 15 godina radio je kao policajac u Kosovskoj policiji. U dobrim međuljudskim odnosima je i sa svojim komšijama Albancima i sa Srbima i smatram da je ovo još jedan vid pritiska na Srbe koji su ostali da žive na ovim prostorima - kazala je Aksić.

Istakla je da je o Arsićevom slučaju sinoć obaveštena, nakon čega je odmah obavestila Kancelariju za KiM.

- Kancelarija je obezbedila pravnu pomoć za porodicu Arsić. Borićemo se svim demokratskim srestvima da se gospodin Arsić vrati kući svojoj porodici - rekla je Aksić.

Komšinica porodice Arsić, Sanja Tasić imala je samo reči hvale za Zlatka.

- On je vredna čovek, bilo da je poljoprivreda, tovio je kokoške, i dobe odnos e je imao sa Albancima, Nikada ništa ružno nije rekao. Ovo što se desilo sinoć je strašno, deca su se uznemirila, plakala - kaže Tasić.

Otac Zlatka Arsića, Predrag Arsić kaže da je njegovog sina osoba koja ga je prijavila da joj je pretio oružjem i uzeo boks cigareta, pomešala sa nekim drugim.

- Postoji mogućnost da mu je uzeo neko drugi, policije je tad bilo svuda, ali on je optužio moje dete - kaže Arsić.

Zlatka Arsića, oca troje dece, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, sinoć je uhapsila kosovska policija Kosovska policija jer ga Specijalno tužilaštvo tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog inicijala B.M, kao i da je u saradnji sa drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.