08.03.2023.

17:07

Foto: Ministarstvo bez portfelja

Vesti

MINISTAR MILIĆEVIĆ ČESTITAO DAN ŽENA: Čuvate kulturu i tradiciju, hvala Vam!

- Uvek trebamo da vam pružamo pažnju i podršku, da se zajedno borimo za rodnu ravnopravnost i otklanjanje svih vidova diskriminacije. Posebno treba da ohrabrimo sve one žene koje se suočavaju sa nasiljem, a koje zbog straha ili nerazumevanja sredine ćute o tome, da progovore, jer sistem i institucije su tu da ih zaštite. To je i društvena odgovornost svih nas, da uz vaspitanje i edukacije ukažemo koliko je važno međusobno poštovanje, jednakost i razumevanje - podvukao je ministar.

Ministar se zatim zahvalio ženama iz udruženja Panonke na svim projektima kojima čuvaju tradiciju i podršci osetljivim i ranjivim grupama.

- Hvala vam na svemu. Radite sa ženama romske nacionalnosti, ženama sa sela, iz izbeglištva i drugima. Pružate podršku i osnažujete, posebno osetljive grupe, jer veoma je važna njihova socijalna uključenost i aktivno učešće u društvu. Čuvate i promovišete kulturno nasleđe i tradicionalne zanate. Ovim doprinosite i lokalnom razvoju, jer su ovo elementi koji trebaju uvek da budu u turističkim ponudama. To je naš ponos. Kulturno nasleđe je naš podsetnik  na prošlost, a i na budućnost, jer ako zaboravimo ono šta smo bili, onda našeg identiteta više nema - rekao je ministar.