08.03.2023.

20:56

Foto: printscreen

Vesti

DA LI JE OVO REALNO?! Jeremićevac optužio Vučića i Brnabić za napad na novinara tokom protesta opozicije!

Na tajkunskom mediju poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović je "najoštrije osudio napad na reportera Foneta Marka Dragoslavića i pozvao nadležne organe da hitno pronađu i procesuiraju napadača".

Dalje se navodi da je Dragoslavić je napadnut tokom skupa „Studenti za Kosovo„.

- Ovo je jedan u nizu napada na novinare koji su postali svakodnevni širom Srbije. Napadi, uhođenje, zastrašivanje i ugrožavanje bezbednosti novinara su krajnje zabrinjavajući - rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su učestali napadi na novinare posledica atmosfere za koju su lično odgovorni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica vlade Ana Brnabić i funkcioneri SNS-a na državnim funkcijama, jer oni „svakodnevno targetiraju novinare čije im se izveštavanje ne sviđa i ne uklapa se u njihovu zvaničnu partijsku propagandu kojom se bave više nego državnim poslovima za koje ih građani plaćaju“.

- Režim je istovremeno pokrenuo kampanju zastrašivanja novinara jer pokušava da ućutka sve kritičke glasove kako bi u atmosferi straha pokušao da prikrije istorijsku izdaju Kosova i Metohije koju Vučić uveliko sprema - rekao je Jovanović za N1.

Informer

Šok izjava poslanika Narodne stranke

Dakle, ljudi koji protestuju protiv izdaje napadnu nekoga i ti kažeš da su za to krivi oni protiv kojih su oni protestovali??!!

I još kaže "to je rezultat kampanje protiv novinara da bi se zataškala izdaja"!

Ovakva izjava zaista je jedna od čudnijih, čak i kada je u pitanju Narodna stranka.