10.03.2023.

17:22

Foto: Tanjug

Vesti

VUČIĆ NA SEDNICI PREDSEDNIŠTVA I GLAVNOG ODBORA SNS-a: Skupština stranke 27. maja, čekaju nas dodatni pritisci oko KiM! (VIDEO/FOTO)

Uvodni deo sednice Glavnog odbora bio je otvoren za medije, pa se na početku obratio predsednik Aleksandar Vučić, nakon čega se sednica zatvara za javnost.

- - Nedovoljno često držimo sednice GO i dobro je da se okupimo i saslušamo jedni druge. Oko skupštine stranke, u skladu sa statutom SNS, o čemu smo na Predsedništvu pričali, 26. ili 27. aprila, sazvaću skupštinu za 27. maj ove godine. I u toku su već unutarstranački izbori, negde se odvijaju na dobar način, negde na manje dobar način - rekao je Vučić. Čekaju nas dodatni pritisci oko Kosova i Metohije. Oni će pokušati da okrive Srbiju, a Kurtiju su dali viznu liberalizaciju u trenutku kada odbija formiranje ZSO. Svakoga dana hapse i maltretiraju Srbe, žele da Srbiju uvuku u sukob sa NATO. Svi oni zajedno žele poniženje Srbije, a to se neće dogoditi! Spremamo se za razgovore u ponedeljak i utorak, pa onda za Ohrid, verujte da mi nije jasno o čemu treba da razgovaramo. Da priznamo Kosovo? Nemojte dolaziti. Ovde nam neki organizuju proteste na dan pogroma, optužuju nas za dvostruko državljanstvo, pa se ispostavilo da to samo oni imaju. Došao sam danas da od vas preliminarno tražim podršku, ništa se neće dozvoliti pre skupštine naše stranke. Potrebno je formiranje pokreta za opstanak države sa svima onima koji to žele, bez obzira da li su članovi bilo koje stranke. I mnoge nestranačke ličnosti, da zajednički radimo na boljitku Srbije - rekao je predsednik.

Informer

- Ovo je 4. strana lista "Danas." Ovo vam govori da nema granica mržnji, i šta će sve da urade samo da nas unište, a da neke neodgovorne tipove vratili na vlast. Ovde su me optužili da sam umešan u organizovanje, pazite, "tehničkih pregleda u Nišu!" Čovek ne može da se nasmeje.

- Jel razumete o čemu se radi? Nasmejao sam se, šta da radim. Kada na dnevnom nivou imate ovakve primere na desetine i stotine. Onda shvatite da protiv toga ne možete da se izborite.

- Zato je važno da nađemo ljudi koji će na istoj idejnoj matrici da vode politiku u budućnosti. Ako istrošite jednog Vučića, pa ne možete 10-15 Vučića. Stračno je važno da obezbedimo budućnost za Srbiju. Da normalnost u Srbiji izdignemo na viši nivo.

Sednici su prisustvovali i funkcioneri SNS Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Ana Brnabić, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Petar Petković, Siniša Mali, Nebojša Stefanović... Kako je ranije najavljeno, po završetku ove sednice zasedaće Glavni odbor SNS.

Pre sednice Glavnog odbora održana je i sednica Predsedništva Srpske napredne stranke.

Pogledajte ko je sve došao u MTS dvoranu.