13.03.2023.

10:05

Foto: Tanjug

Vesti

VERUJEMO DA MOŽEMO DA IZGRADIMO SNAŽNIJU, EKONOMSKI USPEŠNIJU SRBIJU! Vučić na obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka

10.38 - Obraćanje Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se prisutnima.

– Ja sam danas veoma srećan zbog nekoliko stvari. Logistika je potreba za ppobedu u svakoj utakmici i mi smo u Srbiji uvek podcenjivali važnost logističkih centara. POsle onoga što smo uradili posle devet godina, počeo sam da shvatam kada su svi počeli da imitiraju Deleze i da prave slične logističke centre, onda sam sjvatio koliko su ti centri važni. Zato mi je drago što smo ovu kompaniju uspeli da ugostimo u Srbiji. Verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski moćniju Srbiju.

Vučić je istakao da je od investitora čuo da je naša administracija radila brže i bolje i da mu je drago da je to čuo.

– Spemni smo da pomognemo, možete da računate na najveću moguću podršku. Molim vas da razmislite o odlasku u Niš i Leskovac. Mi moramo da podignemo jug naše zemlje. Za nas je posebno važna vaša usredsređenost na razvoj obnovljivih izvora. Molim vas i dalje sa jednakom strašću volite Srbiju, i da posetite i jug Srbije, južnije od Niša – rekao je Vučić.

– Hvala svima na odličnom poslu koji obavljate ovde, u vašem, ali uvek i u interesu građana Srbije. Hvala vam, čestitam vam i mnogo sreće u budućnosti – rekao je srpski predsednik i još jednom zamolio da se razmisli o ulaganju u jug Srbije.

Informer

Predsednik Vučić i izvršni direktor VGP Jan Van Git simbolično su obeležili početak radova, a srpski predsednik se tom prilikom našalio rečima:

– Ovo je moja građevinska dozvola.

Jan Van Geet, izvršni direktor VGP:

– Čast mi je što sam danas ovde sa vama. Činjenica što nam je danas počasni gost predsednik Vučić čini nas posebno ponosnim. Ulaganje u Srbiju predstavlja veliku prekretnicu za našu komapaniju. Srbija je jedna predivna zemlja. Impresionirani smo velikim kvalitetom infrastukture, ali sam uveren da Srbija pripada porodici EU.

Generalni direktor Doher:

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što radim u ovoj zemlji. Verujem da smo srećni što imamo priliku danas ovde i to je pokazatelj koliko smo zahvalni Srbiji što nam stabilno ekonomsko okruženje dozvaljava da ulažemo i želim na tome da zahvalim predsedniku Vučiću. Ugalaćemo i dalje.

Nenad Bjelogrlić, direktor VGP za Srbiju:

- Sigurni smo da je ova značajna investicija samo početak. U protekli godini i po dana samo vredno radili, da VGP park od inicijalne ideje dođe dovde - kazao je Bjelogrlić.

Predsednik Vučić je, po dolasku na mesto gde će biti izgrađen industrijski park, porazgovarao sa investitorima.

10.05 – Predsednik Vučić stigao u Dobanovce

Predsednik je stigao na mesto gde će biti izgrađen industrijski park i trenutno razgovara sa investitorima.

VGP Park Beograd

Budući VGP Park Beograd prostiraće se na površini većoj od milion kvadratnih metara, a nalazi se pored autoputa M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta. 

Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada. 

Kamen temeljac će položiti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Jan Van Geet, izvršni direktor VGP, najavili su organizatori.

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju. 

Pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i lakim pristupom i radom 24 sata dnevno.

VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja. 

Strateški fokus VGP grupe, koja poseduje veliku površinu zemljišta za buduće projekte, je na razvoju poslovnih parkova sa više zakupaca.

Obeležavanje početka predviđeno je za 10 časova, u Dobanovcima, saopštila je služba ua saradnju sa medijima predsednika Republike.