15.03.2023.

13:09

Foto: printscreen

Vesti

SRBIJA NEĆE ODUSTATI OD SVOJIH NACIONALNIH INTERESA! Milivojević o predstojećem dijalogu u Ohridu: Nema razgovora bez ZSO

- Ne treba imati nikakva očekivanja iz dva razloga, prvo što Srbija neće odustati od svojih nacionanih i državnih ciljeva i interesa i što nema razgovora bez Zajednice srpskih opština, ali ne kao teme za razgovor, nego kao pune primene dogovrenog. Drugo, zato što na drugoj strani, a kao drugu stranu vidim i posrednike i Prištinu, jer imaju isti cilj, ne vidim da će odustati od svojih ciiljeva i interesa. Kad je reč o Kurtiju i prištinskoj strani, to je razgovor samo o priznanju, a kada je reč o EU, razgovor o evropskom planu, koji ide u susret priznanju - rekao je Milivojević.

On zato ne očekuje da će samit u Ohridu, najavljen za vikend, rezultirati bilo kakvim značajnim pomakom, već će biti nastavak prethodnog sastanka održanog u Briselu.

- Neće biti ničeg opipljivog, ali će pritisak da raste, zato što se komplikuju stvari na globalnoj sceni. Još ako Si Đinping ode sad u Moskvu, onda nervoza na Zapadu ima da raste i pristisak na Srbiju u paketu s tim. Evo ponovo rekativiraju sad pritisak u vezi sankcija Rusiji i sve je jasno - zaključio je Milivojević.