16.03.2023.

11:15

Foto: printscreen

Vesti

UVEREN DA ĆEMO NASTAVITI ODLIČNU SARADNJU! Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Mađarske i Kube (FOTO)

Vučić je mađarskom ambasadoru poželeo dobrodošlicu u Srbiju i naveo da očekuje da će tokom njegovog mandata nastaviti da jača već odlična ekonomska saradnja sa Mađarskom, ističući pritom da je Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje veza u oblasti energetike, infrastrukture, poljoprivredno-prehrambenog sektora i drugih oblasti od zajedničkog interesa, saopštila je pres sluzb predsednika.  

Vučić je izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, kao i za razumevanje za strateška pitanja naše zemlje. 

Mađar je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, preneo pozdrave predsednice Katalin Novak i premijera Viktora Orbana, kao i zadovoljstvo zbog odličnih srpsko-mađarskih odnosa.

Takođe je rekao da će u Beogradu raditi na konkretnim zajedničkim projektima i jačanju saradnje, kojoj će doprineti i nova zajednička sednica vlada.

- Poželeo sam srdačnu dobrodošlicu novom ambasadoru prijateljske Mađarske, uveren da ćemo nastaviti odličnu saradnju u svim oblastima od interesa za naše zemlje - napisao je predsednik. 

Predsednik je podelio fotografiju i sa novoimenovanim ambasadorom Kube i tom prilikom izrazio zahvalnost na principijelnoj privrženosti Kube međunarodnom pravu i podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. 

- Poželeo sam novom ambasadoru Kube uspešan mandat u Srbiji i zahvalio na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje. Ponovio sam posvećenost Srbije prijatelјskim odnosima sa Kubom, utemelјenim na međusobnom razumevanju i uvažavanju - napisao je Vučić. 

On je dodao da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa tom zemljom, s posebnim akcentom na poljoprivredu i prehrambenu industriju, medicinu i druge oblasti od zajedničkog interesa.

Vučić je istakao i da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da ugosti predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa u Beogradu.

Ambasador Ernandes je najavio posetu predsednika Dijas-Kanela tokom ove godine, koja bi, kako očekuje, doprinela snaženju saradnje.

On je, takođe, dodao da svoj mandat u Beogradu shvata kao priliku da dobre političke odnose pretoči u bolje ekonomske veze, imajući u vidu postojeće potencijale.