28.03.2023.

14:51

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Vesti

PRESUDA TODOSIJEVIĆU KRUNA SRBOFOBIJE KURTIJEVOG REŽIMA! Oglasila se Srpska lista

Iz Srpske liste su naglasili da je danas član predsedništva te stranke Ivan Todosijević od Apelacionog suda u Prištini dobio, kako navode,  "nezakonitu, antisrpsku presudu kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zbog izgovorene reči".

- Ova presuda je kruna srbofobije režima Aljbina Kurtija, koji na sve načine nastoji da proganjanjem časnih srpskih domaćina pošalje poruku svim Srbima da nemaju mesta na Kosovu i Metohiji i  etnički očisti Kosovo i Metohiju od srpskog naroda - ističu iz Srpske liste.

Dodaju da je dokaz da se radi o političkom progonu činjenica da je Todosijević za izrečenu kaznu saznao iz medija, pre nego što mu je presuda dostavljena, a čak mu je pre presude uručen poziv za izdržavanje kazne.

"Kao i u prvom suđenju, i ovo je sprovedeno protivno sporazumu iz Brisela koji je garantovao Srbima da će se u slučajevima kada se vodi postupak protiv njih, suditi od strane sudskog veća koji će činiti dvojica srpskih i jedan albanski sudija, čime je iskazana jasna namera da se gospodin Todosijević osudi, bez obzira na dokaze, činjenice ili istinu. Njegova krivica je sudskom veću bila jasna, jer je po nacionalnosti Srbin", navodi se u saopštenju Srpske liste.