29.03.2023.

15:15

Foto: Tanjug

Vesti

NEMAČKI ZDF I TAJKUNSKI DANAS SAGLASNI: Vučić je kriv zato što osuđuje NATO agresiju na Srbiju!

– Drugi program nemačkog javnog servisa ZDF objavio je tekst pod naslovom “Istok ili Zapad: kuda ide predsednik Vučić?” Izveštaj koji potpisuje novinarka Brita Hilpert počinje opisom ceremonije obeležavanja godišnjice NATO-bombardovanja koja je održana 24. marta u Somboru – navodi Danas i citira ZDF:

– U vazdušnim napadima NATO pre 24 godine stradali su i civili – to je bilo u fokusu državne ceremonije obeležavanja 24. godišnjice od početka bombardovanja, održane u petak uveče u Somboru. Bio je to dan žalosti, ali ne i dan suočavanja sa onim šta se desilo. Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića to je dan kada je “međunarodno pravo definitivno umrlo”.

Informer

 

Dakle, jasno je da i tajkunskom Danasu, kao i nemačkom ZDF-u smeta to što Vučić ne dozvoljava da se NATO agresija na Srbiju zaboravi, kao i to što održava sećanje na nevine žrtve, kojih je bilo 2.500, među kojima čak 79 dece.

Podsetimo, predsednik Vučić je u obraćanju na Trgu svetog Đorđa u Somoboru, povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, rekao da srpski duh niko nikada neće slomiti, te da u srcu Evrope postoji “jedan mali, prkosan narod”.

– Lomili ste srpski duh, ali ga nikada neće slomiti. I danas kada nas pritiskate i tražite da damo opravdanje za ono što ste uradili. Mi ne želimo da ikada više imamo sukobe, ni sa kim, ni sa Albancima, ni sa vas 19 moćnih. I vi se i dalje čudite što postoji jedan mali, prkosan narod u srcu Evrope – kazao je Vučić.

Očigledno tajkunskom Danasu i nemačkom ZDF-u srpske žrtve nisu važne, verovatno su im samo “kolateralna šteta”, a Srbija im je bila neko koga treba kazniti. I upravo to je razlog zbog kojeg im smeta što Srbija ima rukovodstvo koje ne dozvoljava da nijedna nevina žrtva padne u zaborav.

Ali, baš kao što je predsednik Vučić rekao: “Oprostićemo ako budemo mogli. Zaboraviti samo ako nas ne bude bilo”.