30.03.2023.

10:58

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Vesti

NJEMU STVARNO NIJE DOBRO! Đukanović optužio Srbiju da pokušava da vlada zemljama regiona (FOTO)

Kako je tajkunska Nova objavila, aktuelni šef crnogorske države i kandidat za još jedan predsednički mandat tvrdi da Srbija pokušava da vlada zemljama regiona i, sa željom, konstatuje da ta politika nije dobila adekvatan odgovor zapadnih partnera.

Đukanović je to rekao u finišu izborne kampanje uoči predsedničkih izbora koji će u Crnoj Gori biti održani u nedelju, 2.aprila, kao gost Instituta za mir na panelu o bezbednosti u Evropi.

Na Zapadnom Balkanu je replika onoga što Rusija želi da uradi u svojoj regiji. Na Balkanu sada imamo pokušaj pravljenja srpskog sveta kao neku vrstu produžetka ruskog sveta u ruskom regionu, i kao što oni pokušavaju da vrate uticaj koji je Sovjetski Savez imao, to isto radi i Srbija. To su retrogradne politike, one ne žele da vladaju svojim zemljama, one žele da vladaju nacijama. To vidimo u regionu gde Srbija pokušava da vlada Crnom Gorom, pokušava da vlada Bosnom i Hercegovinom, Kosovom i Severnom Makedonijom. I rekao bih da nažalost, ta politika još nije dobila adekvatan odgovor naših zapadnih partnera - naveo je Đukanović, prenosi tajkunska Nova.

Informer