02.04.2023.

09:42

Foto: printscreen

Vesti

UVREDU DEKRIMINALIZOVATI ŠTO PRE, TO JE OPASNO ZA SVE NOVINARE! Radomirović: Cenim Vučićevića koji je spreman da ode u zatvor kako bi ukazao na problem!

 

- Sporno je to što novinari podnose krivične tužbe protiv drugih novinara. Ja cenim principijelnost kolege Vučićevića koji je spreman da ode u zatvor kako bi ukazao na taj problem - rekao je Radomirović i dodao:

- Dok sam ja bio predsednik Udruženja novinara Srbije, davali smo saopštenja kada je Dragan Vučićević vređao druge novinare, protestovali smo svi... ali ne znam zbog čega druge kolege podnose krivične prijave - rekao je Radomirović, potom se obratio Vučićeviću:

- Moramo da se podsetimo da je Jugoslav Ćosić rekao da ste plaćenik zemusnkog klana.

Glavni urednik Informera se zahvalio Radomiroviću što je to pomenuo uz ispravku da su ga optužili da je bio saučenik u ubistvu Zorana Đinđića.

- Tužio sam ih zbog toga - dodao je Vučićević.

Informer

Radomirović je naglasio da je bivša vlast još 2012. godine dekriminalizovala klevetu, to su i novinarska udruženja tražila, ali ostala je uvreda kao krivično delo, što je pogrešno.

- Vi ste dekriminalizovali klevetu, što je iznošenje neistina, a niste dekriminalizovali uvredu, koja može da bude i istina, ali ima lezioni karakter da uvredi nekoga. To je jako opasno za sve novinare. Neko može da dođe na ideju da sutra podnese tužbu protiv mene ili naših novinara u Pištaljci jer smo saznali neku istinu. Ja sam za to da se uvreda dekriminalziuje što pre, to je važno za sve novinare - rekao je Radomirović.

Šta su sve Dragan J. Vučićević i Vladimir Radomirović rekli gostujući na TV Prva, pogledajte ovde: