02.04.2023.

16:01

Foto: printscreen

Vesti

Vučić na Sajmu vina u Veroni: Mi smo toliko naperedovali u vinskoj tehnologiji, to je na ponos građana Srbije! (VIDEO)

Događaju su prisustvovali premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski.

– Luka Zaja dolazi na samit Otvorenog Balkana, to je velika vest – kazao je Vučić.

– Vidim da je došlo mnogo ljudi iz Srbije, srećan sam što radimo zajedno, naš samit u novembru biće čudo - dodao je predsednik Srbije.

- Izuzetno smo počastvovani što smo ovde, Luka je moj veliki prijatelj, verujemo da Otvoreni Balkan i naše tri zemlje mogu biti veoma prisutne u ovom delu Italije. Želimo da budemo ovde i radimo zajedno - rekao je predsednik. 

- Daćemo dosta novca za vinograde, jer imamo problem u nedostatku vinograda, kao što to Makedonija radi. Mi smo bili osmi, sad smo treći i preteći ćemo ih uskoro - istakao je Vučić. 

Grašac srpski je odličan, istakao je Dimitar Kovačevski, a predsednik je rekao da ne može da govori o vinima, jer se ne razume previše.

- Zavisi od toga s kojom hranom pijete i od mnogo toga, kaže predsednik. 

- Mi smo toliko naperedovali u vinskoj tehnologiji, to je na ponos građanima Srbije. Mi smo bili u širem regionu 10. ili 11. po kvalitetu, sad 2. ili 3. Od nas su bolji možda samo Slovenci -  kaže predsednik. 

- Proseko je već nekoliko godina ispred šampanjca po broju prodatih flaša. Što naprednija zemlja, ima više kvalitetnijih vina. 

Na pitanje šta će sutra ponuditi Đorđi Meloni, predsednik je odgovorio prokupac.

– Prokupac imamo u različitim delovima Srbije, od Fruške gore, preko Aleksandrovca, Blaca, do Negotinske krajine.

- Jedna mi je dovojka prišla danas, rekla mi je jednu važnu stvar: Hvala, predsedniče, što ste učinili da svi budemo ponosni na našu zemlju. Videli ste i Tajanijevo ponašanje prema nama i sve... Tako da, svi oni vole i poštuju Srbiju i mnogo sam ponosan zbog toga.