03.04.2023.

22:59

Foto: printscreen

Vesti

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Ljuban Karan pružio podršku Draganu J. Vučićeviću: Zahtevaju da dozvolimo da novinarima sud, kao moćna institucija, zatvara usta! (VIDIEO)

Javnost se uzburkala zbog skandalozne presude koju je Vučićević dobio zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, a povodom toga oglasio se i Karan i izrazio svu podršku glavnom i odgovornom uredniku Informera. 

- Izražavam podršku novinaru Draganu J. Vučićeviću i smatram da on nije kriv za ono za šta je osuđen. Jer, pazite, zabrinuti smo mi obični građani pa sve do predsednika države, svi vide da nešto nije u redu sa našim sudstvom, od koga smo očekivali da će time što je postalo nezavisno donositi kvalitetnije presude i odluke. Dešava se da okoreli kriminalci i oni koji su nešto krivi na volšeban način izlaze na slobodu ili ne budu osuđeni, a jedan novinar se olako zatvara u zatvor - istakao je Karan. 

Karan je rekao da su novinari već izloženi velikim pritiscima i da je previše zatvarati im usta kada govore istinu. 

- Ono što je bitno jeste da osim toga što su novinari izloženi pritiscima kriminalaca, tajkuna, da svi koji su nešto skrivili i koji se trude da se ne sazna ono što rade vrše pritisak na njih, zahtevaju da dozvolimo da im sud kao moćna institucija na neki način zatvara usta. Mislim da to nije u redu i da to ne treba dozvoliti i da Vučićević treba biti oslobođen kazne -  zaključio je Karan.