03.04.2023.

13:59

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Vesić: Vučićević na najteži način pokušava da ukaže da nešto nije u redu u pravosudnom sistemu - to je za svako poštovanje!

 

- Dragana Vučićevića znam duže od trideset godina. S njim možete da se slažete ili da se ne slažete. Nismo se uvek slagali i danas se ne slažemo oko mnogih društvenih i političkih tema. Ali ne možete da mu ne priznate da se uvek bori do kraja i da zaista strastveno veruje u ono što radi. I po tome je različit od mnogih drugih novinara - rekao je Vesić i dodao:

- Sada se odlučio za jedan težak korak, za njega najteži, a to je da ode u zatvor kako bi pokazao da postoji manjkavost u pravnom sistemu i kako bi tražio dekriminalizaciju uvrede. Neki drugi bi to uradili mnogo lakše od njega. Neki bi organizovali peticije, ovi što ga sada kritikuju, neki bi pisali međunarodnim organizacijama, a on je spreman da na svom primeru to uradi.

Ne mogu da podržim njegov odlazak u zatvor, istakao je Vesić, zato što mislim da je mogao da ukazuje na taj problem i na drugi način.

- Ali, ne mogu da ne izrazim poštovanje za ono što je uradio, jer za zaista bori i trudi se da svojim primerom pokaže da nešto u društvu nije u redu. I to treba da bude primer i drugim novinarima, da kad nekog kritikuju i kad govore o nekome, treba da pođu od sebe. Dragan Vučićević je to pokazao. Nadam se da će brzo izaći iz zatvora i da će nastaviti da uređuje svoje novine. Njemu je mesto u uredništvu, njemu je mesto u novinarstvu, jer je on to mesto zaslužio - poručio je Vesić.