04.04.2023.

21:26

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

ZBOG ISTINE U ZATVORU! GVOZDEN NIKOLIĆ VUČIĆEVIĆU: Dragi prijatelju, neka te u zatvoru, sada te linčuju, a ja znam da si bolji čovek od mnogih junaka sa društvenih mreža!

- Dragi prijatelju, neka te u zatvoru, ostaće upisano u knjige da je jednog dana jedan čovek iako nije morao​ otišao u apsanu​, a mogao je sve to lagano izbeći. ​

Danas kad te mnogi razapinju i kamenuju, ismevaju i linčuju​ stajem uz tebe kao čovek, ravnogorac i rab Božiji čak i da si kriv.

Ima razloga, nemam nikakvu računicu, ali hoću! Hoću zbog tvoje nejači, hoću jer nisam video tvoje nijedno nedelo sem oštrog jezika i britke misli koja ponekad boli. Hoću jer si moj zemljak, jer sam ubeđen da si bolji čovek od mnogih junaka sa društvenih mreža​ i hoću jer te znam i treznog i dobro pripitog.

Ne bih se osećao lagodno da te sutra sretnem, a danas prećutao,​ i​ verujem u tvoje dobre ljudske namere jer te znam poprilično da bih smeo s tobom u rov na tvoj Javor i moj Suvobor. Takvi "ludaci" pucali su u barutanu na Ljubiću, dizali bune i prvi obuvali cokule.

Ne​ bojim se moje osude, niti tvoje presude, samo hoću da znaš i da nisi​ J. Vučićević​ imaš prijatelja koji te poštuje i kad si u apsani - rekao je Nikolić.

Informer

Dragan J. Vučićević i Gvozden Nikolić

Podsetimo, glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, nalazi se na odsluženju šestomesečne zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu, zbog krivičnog dela uvrede.

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.