08.04.2023.

11:08

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vesti

ANA BRNABIĆ RAZMONTIRALA TAJKUNSKE MEDIJE! Dakle, OK je da se raduju zatvoru za Dragana J. Vučićevića, ali je mučki napad kad stavite ogledalo da se pogledaju? (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je na svakodnevne napade tajkunskih medija. Premijerka je podelila video-snimak koji pokazuje kako funkcioniše uređivačka politika televizije N1 i napisala:

Kad ovo retvitujem, je li i to napad na “nezavisne” (kao što sam ih napala njihovim naslovnim stranama na kojima je Aleksandar Vučić)? Dakle, OK je da kažu da je RTS bio legitimna meta za NATO, i da se raduju zatvoru za Dragana J. Vučićevića, ali je mučki napad kad stavite ogledalo da se pogledaju?

Informer

Podsetimo, Brnabić je u četvrtak iznela statistiku za 2023. godinu i objasnila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama tajkunskih, a ne drugih medija, koje tajkunski nazivaju "režimskim".

U utorak sam obećala da ću u narednih 48 sati pokazati da je Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama tabloida "Danas" i "Nova", a ne nekih drugih. Mi iz SNS-a držimo reč. U 2023., Vučić je bio na neverovatnih 85% naslovnih strana Danasa i čak 77% Nove! Ubedljiva pobeda! Sve čestitke! – napisala je premijerka.

U video-snimku koji je Brnabić podelila navodi se da je Vučić na naslovnoj strani Informera bio u 62 odsto slučajeva, a u listu Alo 40.

Toliko o diktaturi i medijskom mraku. Jedini zaključak je da tajkunski mediji za svoj tiraž mogu da se zahvale isključivo Aleksandru Vučiću – zaključuje se u snimku, više o tome možete pročitati OVDE.

Brnabić je najnovijom objavom ukazala na laži tajkunskih medija, koji svaku istinu koja se iznese o njima pokušavaju da predstave kao "napad".