08.04.2023.

18:45

Foto: Tanjug/Printscreen

Vesti

DESET PITANJA ZA DRAGANA ŠOLAKA!

U izuzetno nervoznoj, maltene histeričnoj reakciji, Junajted Grupa i Šolak nisu osporili ni jednu činjenicu iz medijskih izveštaja o Kuoniju, a mnoge su potvrdili.


Činjenice ne mogu da ospore, jer su tačne. Jer su istina.


S obzirom na to da gospodin Šolak ne govori za srpske medije, javno mu postavljamo sledeća pitanja - ako je zbog brojnih obaveza u stanju, fizički i mentalno, da na njih odgovori. U javnom interesu.
 
1. Gospodine Šolak, otkad datira Vaša poslovna saradnja sa Volframom Kuonijem i kakvu je tačno ulogu imao u Junajted grupi?
2. Da li je Volfram Kuoni dao 8,2 miliona evra Krasimiru Georgevu za kupovinu Dajrekt medije, 2013. godine?
3. Zašto je ovaj “bankar Kremlja” uopšte bio, i to punih sedam godina, od 2015. do 2022, na čelu Junajted Medija Netvork AD?
4. Zašto ste, kao “izrazito zapadno orijentisani biznismen”, kako se predstavljate, držali Volframa Kuonija u Junajted Grupi, i to istovremeno dok je bio zamenik predsednika Gasprom banke Švajcarska?
5. Zašto je Kuoni otišao iz Junajted Medija Netvork tek 18. maja 2022, gotovo tri meseca posle početka invazije Rusije na Ukrajinu? Zašto ste uopšte čekali toliko?


6. Da li je tačno da su dve luksuzne grade na Novom Beogradu i Voždovcu u kojima je kompanija SBB u vlasništvu dve firme čiji je vlasnik kompanije Dansav Investments AG iz Ciriha, koju dan danas kontroliše Volfram Kuoni? Podaci o tome su u APR, Katastru, kao i u registru u Švajcarskoj.
7. Zašto ste ostali partner sa “bankarom Kremlja” Kuonijem oko vlasništva nad zgradama SBB, kada ste ga sklonili iz Junajted Grupe? Da li je to kršenje zapadnih sankcija, s obzirom na to da se njihovim poštovanjem toliko hvalite na Zapadu?
8. Zašto je Fondacija SBB istaknuti partner proruske NVO “Klik za Srbiju” čiji je osnivač Marija Kuoni, supruga “bankara Kremlja”?
9. Zašto je Fondacija SBB uopšte ušla u saradnju sa gospođom Kuoni kada se znalo da je ona proruski orijentisana, što sami priznajete u reakciji, a Junajted Grupa i Vi lično ste tako “prozapadni”?
10. Da li je istina da posedujete još nekoliko kompanija sa bračnim parom Kuoni i koliko?