09.04.2023.

22:06

Foto: Informer

Vesti

MAKEDONSKA ASOCIJACIJA NOVINARA PODRŽALA INICIJATIVU DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA! Možemo mnogo više da napredujemo ako promovišemo slobodu govora!

"Mi novinari u Makedoniji smo se još 2012. izborili da uvreda i kleveta budu deo Zakona o građanskoj odgovornosti, mimo Krivičnog zakona.

Budno prateći debate i slučajeve koji su u centru pažnje javnosti u Srbiji, MAN (Makedonska asocijacija novinara) stavlja se na raspolaganje profesionalnoj ekspertizi uz koju će uvreda i kleveta biti deo građanske odgovornosti i neće biti predmet krivičnog gonjenja. 

Sloboda govora je Ustavom zagarantovana svakom građaninu u Makedoniji, Srbiji, Albaniji, svuda u svetu. U okviru Otvorenog Balkana možemo mnogo više da napredujemo ako zajednički promovišemo profesionalizam novinarstva i slobodu govora, kaže MAN u svojoj podršci medijskim reformama u Srbiji.

Žao nam je što su sve reforme za koje smo se zalagali zamrle sa promenama u rukovodstvu UNS-a, iako smo ranije imali odlične rezultate u međusobnoj saradnji", napisala je Ivona Talevska,
predsednica MAN (Makedonska asicijacija novinara).