11.04.2023.

08:36

Foto: printscreen

Vesti

Petković: Ranjeni Srbin je stabilno, par milimetara ga je delilo od sigurne smrti!

 

- Reč je o porodičnom čoveku, koji ima troje dece, taksisti. Na tom slobodno mogu da kažem potpuno nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, Kosovska policija svakog dana zaustavlja Srbe i maltretira ih. Više puta smo govorili da oni nemaju prava da budu na severu KiM, jer je to suprotno svim sporazumima. Međutim, Aljbin Kurti i Priština ne haju za to, krše sve sporazume, dodatnim provokacijama pokušavaju da izazovu neku neprimerenu reakciju Srba na KiM, jer su očigledno tenzije i kriza danas potrebni samo Prištini, jer je to jedini način da se izbegne ZSO - rekao je Petković.

Petković je podsetio da je zabeleženo preko 300 incidenata od trenutka kada je kosovski premijer Aljbin Kurti došao na vlast, a da je samo u poslednjih mesec dana 12 opljačkanih kuća. 

- Videćete reakciju Kosovske policije, oni imaju dva pristupa, ili sa jedne strane da kriminalizuju Srbe ili će da demantuju navode - dodao je Petković.

Petković je upitao zašto policija ne pokaže snimke sa Bistričkog mosta.

- Tražio sam i prošli put od Dželjalja Svečlje da pokaže snimke, nije to hteo da uradi - rekao je Petković.

Informer

Petković ističe da je po ko zna koji put pala srpska krv.

- Kurti ne želi mir, ne želi ništa da sprovodi od dogovornog. Mi činimo sve što je do nas da sačuvamo mir, bezebendost, da Srbi i severno i južno do Ibra žive u miru - rekao je Petković.

Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta. Pucnjava se dogodila u blizini punkta specijalne jedinice Kosovske policije.