11.04.2023.

12:24

Foto: Tanjug, Printscreen

Vesti

UNAPRED NARUČENA KARIKATURA ZA POTREBE UM! Kapitalizacija motiva sa N1 NEUSPELI POKUŠAJ da se Brnabić prilepi radikalski resantiman iz 90-ih

Na naslovnoj strani tajkunskog medija "Danas" osvanula je skanadalozna naslovna strana sa naslovom "Ana Brnabić do sada u najžešćem obračunu sa Danasom, Novom i televizijom N1: Premijerka ugrožava bezbednost novinara". 

Na ovom sramnom primeru se jasno vidi kako zarđala kašika slobodno i bez ikakvih problema prelazi s jednog na drugog označitelja i govori šta je već godinama neprestani profil njihove propagande - pokušati ljudima čitav režim prikazati kao nastavak onog iz devedesetih na osnovu označiteljske spone koja se zove Vučić.

Informer

 

Postavlja se pitanje zašto je premijerka upoređena sa Vojsilavom Šešeljem - da li je to zbog analize medija koju sprovodi? Da li je to je radikalsko po mišljenju tajkunskih medija? Unapred naručena "karikatura" za potrebe United Medie.

Podsetimo, nedavno je premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da će pokazati da je predsednik Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama dnevnika Danas i Nova, a to su tajkunski mediji ocenili kao još jedan dokaz da se slobodni i profesionalni mediji u Srbiji nalaze u neprijateljskom okruženju, što za posledicu može da ima i ugrožavanje bezbednosti novinara.

"Besmisao ‘bomba’ naslova Danasa i Nova je zapanjujući. Tek toliko da se vidi ko ne može da proda nijedan primerak svojih tužnih novina bez Aleksandra Vučića. U narednih 48h pokazaćemo da je AV najčešće na naslovnim stranama upravo ova dva tabloida, a ne nekih drugih“, napisala je Brnabić na Tviteru.