16.04.2023.

12:28

Foto: Tanjug

Vesti

VUČIĆ OPET BIO U PRAVU! Lobirali da se zatvore rudnici i ostave rudari bez posla, a sad saopštavaju da i dalje nema ukidanja elektrana na ugalj! (FOTO)

Do pre nekoliko meseci vodila se hajka protiv uglja, terali su Vučića da zatvara rudnike i ostavi rudare bez posla, a njihove porodice gladne, a sada sa Zapada saopštavaju da i dalje nema ukidanja elektrana na ugalj.

Na američkom Blumbergu osvanula je vest sa naslovom "Fosilna goriva pronalaze rupu u najnovijem klimatskom obećanju G-7". 

Informer

 

Nakon sastanka G7 izveden je zaključak da nema ukidanja elektrana na ugalj. 

Kako se u tekstu navodi, sastanak ministara energetike i životne sredine G7 završen je u nedelju bez roka za zaustavljanje novih investicija u ugalj. U svom zvaničnom saopštenju, G7 se obavezala da će raditi na čišćenju emisija iz proizvodnje električne energije i smanjenju emisija iz vozila do 2035. godine, ali je ostavila otvorena vrata za nova ulaganja u prirodni gas i tekuće korišćenje fosilnih goriva.

Od bitke za istrebljenje ovog energenta, na svetskom nivou sada se ušlo u trku za njegovu kupovinu i za njegov opstanak. I dok su zapadni zvaničnici i domaći lobisti, uz svesrdnu podršku opozicije u Srbiji, na sav glas tražili da predsednik Vučić zatvori rudnike i obustavi proizvodnju struje iz, kako kažu, "prljavih izvora energije", sa Zapada javljaju da je ugalj sve potrebniji. 

Jedno je jasno - ugalj se najviše isplati i dostupan je.

Utoliko se vidi i ispravna odluka predsednika Vučića da ne popusti pod pritiscima, i da ne zatvara rudnike u Srbiji.