19.04.2023.

06:50

Foto: Tanjug, Beta

Vesti

VUČIĆA OPTUŽUJU ZA IZDAJU, A ONI HTELI SRBIJU U NATO! Depeše "Vikiliksa" otkrivaju šokantnu istinu o opozicionarima

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, koji se predstavlja kao 'veliki patriota', bivši predsednik države Boris Tadić i propali kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš optužuju Aleksandra Vučića za izdaju nacionalnih interesa, a upravo su oni radili na tome da se odreknu Kosova i Metohije kako bi našu zemlju uvukli u NATO!

Ovo pokazuju tajne depeše koje je objavio 'Vikiliks'. U njima se navodi da su ovi političari američkim diplomatama sasvim jasno stavili do znanja do je budućnost Srbije članstvo u Severnoatlantskom savezu, čak i po cenu odricanja od Kosova i Metohije, kao i da je srpska vojska uništavana po direktnom nalogu SAD! Sve ovo, međutim, ne sprečava Jeremića, Tadića i Ponoša da danas Vučića optužuju da sprema priznanje lažne države 'Kosovo', iako niko u svetu, baš zahvaljujući Vučiću i kampanji otpriznavanja lažne države, ne pominje 'međusobno priznanje', već samo normalizaciju odnosa Beograda i Prištine!

Kardinalne greške

Tako je Vuk Jeremić u sedištu NATO pakta 5. septembra 2007. godine (depeša 07USNATO484), na pitanje španskog predstavnika koji nivo saradnje sa NATO Srbija želi da ostvari', odgovorio: 'Želimo punopravno članstvo.' Jeremić je tada podsetio i da je tadašnji predsednik države Boris Tadić isto to rekao generalnom sekretaru NATO.

Isti taj Jeremić je potom, godinu dana kasnije (depeša 08BELGRADE1290), umesto neutralnog Unmika prihvatio da u južnu pokrajinu dođe misija Euleks, koja je bila zasnovana na planu Martija Ahtisarija, koji je podrazumevao izgradnju 'nezavisne države Kosovo', kako bi se Srbija 'fokusirala na evropske integracije'.

Informer

Vuk Jeremić je, podsetimo, bio glavni heroj u prištinskim medijima, koji su mu se zahvaljivali na naslovnim stranama zbog pitanja koje je 2010. godine kao šef diplomatije uputio Međunarodnom sudu pravde. Pitanje je pogrešno glasilo: 'Da li je akt nezavisnosti Kosova po međunarodnom pravu? ', umesto: 'Da li je secesija dela teritorije po međunarodnom pravu? '. Zbog ove greške odgovor suda je bio negativan, što su političari u Prištini jedva dočekali. To dokazuje i naslovna strana prištinskog lista 'Ekspres', na kojoj su uz Jeremićevu fotografiju na srpskom jeziku napisali: 'Hvala, Vuče.'

Kako se dalje navodi u depešama (06BELGRADE842 i 06BELGRADE880), američke diplomate za nekadašnjeg načelnika Generalštaba VS Zdravka Ponoša - kasnije i potpredsednik Jeremićeve stranke - pišu da je 'u srcu reforme sistema odbrane koja obezbeđuje vojnu orijentaciju u američkom interesu'.

'General Ponoš je nedvosmislen oko strateške opredeljenosti srpskih oružanih snaga ka ulasku u Partnerstvo za mir i konačnom učlanjenju u NATO', piše u depešama.

Da su ove depeše i te kako istinite, potvrđuje premijerka Ana Brnabić, koja kaže da Jeremić, Ponoš i Tadić sada nešto spočitavaju predsedniku Vučiću, koji zapravo ispravlja greške koje su oni napravili.

- Ti i takvi ljudi, koji su ćutali tokom pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, koji su za punopravno članstvo u NATO, koji su hteli da se odloži proglašenje tzv. 'nezavisnog Kosova' nakon drugog kruga predsedničkih izbora kako bi pobedio Boris Tadić, takvi ljudi danas nešto spočitavaju Aleksandru Vučiću?! A ono što je još bizarnije, mi kao društvo smo došli do toga da kada vi ovo kažete, dakle ponovite njihove reči, navodno targetirate, napadate?! To je krajnji stepen bizarnosti - naglašava Brnabićeva.

Informer

Ana Brnabić

Antidržavna politika

Komentarišući sve ove navode, Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da je 'tužno to što Srbija ima antidržavnu opoziciju'.

- Jeremić se diplomatama hvalio da je 'završio posao oko KiM' i da zbog opstanka na vlasti to još ne sme da javno saopšti, Tadić je ukinuo nadležnost UN iz procesa dijaloga o Kosmetu i sve prenosi u nadležnost EU, koja suštinski priznaje lažnu državu iako pet članica to odbija da uradi, a Ponoš je uništio srpsku vojsku. I oni se usuđuju da bez srama nastave bavljenjem politikom!? Njima je Vučić meta zato što se on istinski i državnički mudro bori za zaštitu Srba na Kosmetu i suvereniteta Srbije - zaključuje Karanović.

Tadić pobegao u Rumuniju kad je Kosovo proglasilo nezavisnost

Treba podsetiti da je pre 15 godina, kada je lažna država 'Kosovo' proglasila nezavisnost, tadašnji predsednik Boris Tadić bio u Rumuniji!?! Priština je jednostrano proglasila nezavisnost 17. februara 2008. godine, posle čega su počele demonstracije u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Baš u vreme tih demonstracija, 21. februara, Tadić je otputovao u Bukurešt!?!