20.04.2023.

11:24

Foto: printscreen

Vesti

...ISTO TAKO JE I KAD DRUGE NAZIVAŠ GLUPIMA, A U STVARI SI SAM GLUP! Tabloid Danas se javno izvinio preminulom srpskom književniku!


Na sedmoj strani štampanog izdanja Danasa, od četvrtka, 20. aprila, Petrović u svojoj kolumni, u kojoj otvoreno pokušava da uvredi premijerku Anu Brnabić, citira legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića, koji je nekad davno rekao: "Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto tako je i kad si glup".

Već u sledećoj rečenici glodur Danasa pokušava da poentira, potpuno nesvestan da će zapravo poentirati tek na 12. strani svojih novina.

I zato Petrović parafrazira Radmilovićevu rečenicu, pa kaže: "Kad si Ana Brnabić, ti ne znaš da si Ana Brnabić i nije ti teško. Teško je drugima. Isto tako je i kad si glup".

I onda "poenter" (nije reč o engleskoj rasi pasa, već o nekome ko misli da je poentirao), na već pomenutoj 12. strani svojih novina, objavljuje ispravku zbog pogrešno potpisanog aforizma.

Draža, odnosno njegov Danas, objašnjava kako je ispod aforizma, nenamernom greškom,umesto pravog autora potpisan čuveni srpski književnik, scenarista i aforističar, pokojni Milovan Vitezović. 

I već u sledećoj rečenici ispravke, Petrović poentira - javno se izvinjava pravom autoru aforizma, ali i preminulom Vitezoviću. Verovatno u nadi da će neko ko je pročitao ispravku, čim okolnosti to dozvole, lično preneti izvinjenje Vitezoviću, tamo gde pravednici počivaju.

Informer

I Sad se prosto nameće potreba da reči legendarnog Zorana Radmilovića opet budu parafrazirane: "Kad si Draža Petrović, ti ne znaš da si Draža Petrović i nije ti teško. Teško je tvojim čitaocima. Isto je i kad si glup".