24.04.2023.

17:16

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Informer, Ata Images

Vesti

OPET STE LAGALI NAROD! "PatriJote" nedeljama brujale da se Vučić neće protiviti članstvu takozvanog Kosova u Savetu Evrope... I ŠTA ĆEMO SAD?


Nedeljama su "patriJote" brujale u javnosti, obmanjujući građane, da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nešto potpisao u Briselu i u Ohridu, kako će izdati Kosovo i Metohiju, te kako se zakleo da se neće protiviti članstvu lažne države u Savetu Evrope.

Logično, nisu bili u pravu! 

Na današnjoj vanrednoj sednici Komiteta ministara Saveta Evrope, Srbija niti je prihvatila, niti je bila uzdržana, već je jasno glasala protiv zahteva Prištine, kao što je uostalom i najavio predsednik Vučić.

- Mi ćemo glasati protiv članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope i nemojte više da nas lažete i varate - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić napominjući da se obraća onima iz Evrope i sveta koji misle da imaju pravo da tumače stvari onako kako hoće, a ne onako kako piše, da nas lažu i varaju.

Podsetimo, Komitet ministara Saveta Evrope, koji ima 46 država članica, na današnjoj vanrednoj sednici doneo je odluku da se zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope prosledi Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope

Kako Informer saznaje, za ovu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, sedam je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH. Jermenija nije glasala. 

Naša delegacije je odmah nakog glasanja napustila salu, uz izjavu da će Srbija preispitati modele daljeg učešća u organizaciji".

Današnje vanredno okupljanje KMSE sazvano je na insistiranje Kvinte, pre svih Nemačke, koja je insistirala da se aplikacija Prištine, koja je predata u maju prošle godine, konačno nađe na dnevnom redu.