25.04.2023.

12:03

Foto: printscreen instagram

Vesti

DAĆEMO SVE OD SEBE DA OBEZBEDIMO VEĆA PRIMANJA ZA MEDICINARE! Vučić na svečanoj ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju: Da u našim klinikama imamo ono najbolje

12.20 - Obraćanje predsednika Vučića

Na samom početku zahvalio se na pozivu da prisustvuje ovoj ceremoniji i naglasio da će i pored svih teškoća do kraja godine biti veća primanja za medicinske tehničare u čije ruke, da se lekari ne naljute, ipak nekako dođe najteži deo posla.

– Već dugo godina organizujemo ovu manifestaciju i mnogo sam srećan zbog toga – rekao je predsednik na početku svog obraćanja.

– U narednom periodu ćemo dati sve od sebe da medicinske tehničare, na kojima uvek počiva zdravstvo, da mi lekari ne zamere, da obezbedimo veća primanja i da možemo da idemo u korak sa svetom i da ljud žele da se vrate i rade u svojoj zemlji. Da damo sve od sebe da u našim klinikama, ambulantama imamo ono najbolje.

– Težak rad donosi najveću radost – rekao je predsednik.

Informer

12.14 - Vučić uručuje ugovore o zaposlenju

Predsednik Vučić uručio je ugovore o zaposlenju za 100 mladih lekara, najboljih u svojoj generaciji, kao i 100 medicinskih sestara i tehničara, svršenih srednjoškolaca, najboljih u generaciji.

12.09 - Obraćanje ministarke Danice Grujičić

Najboljima od najboljih obratila se potom ministarka dr Danica Grujičić koja ih je podsetila na Hipokratovu zakletvu ali i na sve što je država uradila u proteklom periodu za zdravstvo i mlade lekare o čemu svedoči i ova svečanost.

- U času kada stupate u ovu profesiju, stavićete svoj život u službu humanosti. Niste mali i vrlo ste obrazovani. Danas smo u teškim vremenima, kada se boirimo za opstanak i rađanja više dece. Od vas zavisi boljitak Srbije i to pokazuje ulaganje države u Vas i lekarsku opremu. I hvala predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na tome. U vremnima velikih izazova trebaju nam najbolji, i od vas se najviše očekuje. Budite humani, to je ono što će Vas potvrditi kao lekare. Dobrodošli! - rekla je ministarka Grujičić.

Informer

12.05 - Obraćanje dekana medecinskog fakulteta

Prisutnima se bratio dekan medicinskog fakulteta gospodin Davidović.

- Učinjena mi je čast da vam se obratim. Svi vi mladi ljudi zbog kojih smo ovde, imate razlog da budete srećni. Dozvolite mi da se kao dekan osvrnem na studije medicine, jer one zahtevaju mnogo odricanja i displine. Ubrzano zapošljavanje najboljih diplomaca jedan je od dokaza koliko Srbiji značite. Osim što niste mnogo čekali na posao, imaćete olakšane okolnosti u odnosu na prethodne generacije jer imate novu opremu i više ne zaostajemo u svetu. Imnare dovoljno razloga da realizujete vaše ambiciozne ciljeve. Danas vam je data velika šansa i obaveza i to će biti značajno za naš medicinski sistem. Pozivam vas da ostanete u Srbiji i učinite je još boljom. Želim vam puno uspeha u budućem radu.

Informer

12.03 - Početak ceremonije

Ceremonija uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji počela je intoniranjem himne "Bože pravde".

Informer

Ceremonija uručenja ugovora biće organizovana u Palati Srbija od 12 časova.

Kako se navodi, nakon ceremonije planirane su izjave za medije.